Veliki broj prosvetnih radnika svoje idealno okruženje zamišlja u prostoru sa puno knjiga, foteljom za čitanje, lampom, kafom i prijatnim svetlom. Mir, tišina i uživanje u čitanju i edukaciji. A poznato je da se nastavnici najviše zadrže u knjižarama u kojima pored knjiga ima i raznih drangulija koje su nam uvek potrebne. 🙂 U svakom slučaju, naše prirodno okruženje su knjižare.

A zamislite da imate svoju knjižaru. Pri tom ne mislimo da imate prodavnicu knjiga, nego da imate svoju prodavnicu/knjižaru u kojoj ćete postavljati svoje autorske materijale koje kao nastavnici, stručni saradnici, vaspitači pripremate svakog dana. Bukvalno, u toj svojoj knjižari možete postaviti svoju Pauerpoint prezentaciju, test koji ste napravili, odlomak vaše nove knjige, zbirku radnih listova, pripreme za čas, video lekcije, … sve ono što pravite za sebe, svoju nastavu i svoje učenike.

Napravili smo sajt, sistem na kome potpuno besplatno možete da napravite svoju onlajn prodavnicu/knjižaru. U njoj možete postavljati sve što kreirate kao vaše autorsko delo i ponuditi to širokom internet auditorijumu. Vaša stručnost i kvalitet pomoću ovog sajta će doći do izražaja, jer nekom će sigurno trebati ono što vi znate i pravite. Možda kolegama, učenicma, roditeljima, izdavačima, …

Vreme je da najzad počnemo da cenimo svoj rad i svoje vreme, da nađemo način da razmišljamo preduzetnički i da proverimo svoju stručnost na otvorenom tržištu. Puno je sličnih sajtova za kupovinu i prodaju određenih fizičkih stvari. Sigurno ste i vi nekad koristili sajt Kupujem prodajem, ali sada imate mogućnost da preko sajta OKC knjižare ostvarite određenu vrednost, bilo da je ona u vidu zahvalnosti, popularnosti, uspeha ili novca.

Na žalost, sistem u kome radimo ne ceni previše naše angažovanje, ekspertizu ni vreme. Svi smo svedoci toga da što više radimo i što smo bolji, samo imamo više obaveza, dok oni koji se provlače i ne znaju ništa, bolje prolaze i primaju istu platu. Naravno, ne radimo mi samo za platu, ali želimo da se naše znanje nekeko vrednuje. Zaposleni u obrazovnim sistemima moraju da počnu da razmišljaju preduzetnički, jer samo tako na otvorenom tržištu kvalitet može doći do izražaja.

Posetite knjižaru OKC, napravite svoj profil i svoju prodavnicu i postavite svoje radove. Ništa na košta, a može da znači 🙂

knjzara.okc.rs

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *