Na sajtu Knjižara OKC, pored uloge korisnika (preuzimanje resursa sa sajta), možete imati i ulogu Autora/prodavca, odnosno koristiti sajt za postavljanje svojih resursa. Da biste postali Autor/prodavac, neophodno je da se registrujete, na način koji je opisan na strani Registracija korisnika. Prilikom registracije, mogli ste odabrati opciju da postanete Autor/prodavac, pa ako ste to odabrali, ovo vam uputstvo nije potrebno. Da biste bili sigurni da ste se registrovali kao Autor/prodavac ili kao običan korisnik, proverite padajući meni vašeg naloga u gornjem desnom uglu.

 

Nalog običnog korisnika u padajućem meniju ima vezu Postanite autor/prodavac (narandžasti okvir na slici iznad).

Kod naloga Autora/prodavca padajuća lista je podeljena na dva dela: gornji deo koji sadrži veze ka vašoj prodavnici (žuti okvir na slici iznad) i donji deo, koji sadrži vezu do stranice Vašeg naloga.

U slučaju da je kod vas padajući meni isti kao na slici naloga Autora/prodavca (žuti okvir), možete preskočiti ovo uputstvo, a u slučaju da ste se registrovali samo kao korisnik, u uputstvu koje sledi možete pročitati kako da postanete Autor/prodavac.

Potrebno je da kliknete na vezu Postanite autor/prodavac, koja se nalazi u padajućem meniju. Nakon toga, otvoriće se nova strana u okviru vašeg naloga u kojoj je potrebno da potvrdite da želite da postanete autor/prodavac i da označite da ste pričitali i slažete se sa Ugovorom (Pravilima i uslovima korišćenja sajta Knjižara OKC). Još jednom napominjemo da je veoma važno da poštujete ova Pravila o korišćenju sajta, pa savetujemo da ih pročitate. Označite potrebna polja (obeležena plavom i crvenom strelicom na Slici 3) i kliknite na dugme Prihvatam.

Slika 3

Nakon što kliknete na dugme Prihvatam, prikazaće se nova strana sa obaveštenjem da je vaša prijava zabeležena, ali da još niste prodavac, dok administracija sajta Knjižara OKC to ne odobri. Odmah ćete i dobiti obaveštenje preko e-pošte da ste se prijavili da budete Autor/prodavac na sajtu Knjižara OKC i da je vaš status na čekanju (Pending).

Kada administracija sajta Knjižara OKC, odobri vaš zahtev, dobićete imejl sa potvrdom da ste sada Autor/prodavac na sajtu i da možete kreirati svoju prodavnicu i postavljati resurse.

Nakon toga, padajući meni Vašeg naloga izgledaće kao što je prikazano na slici 2 i imaće i deo koji je na slici zaokružen žutom bojom. Sada ste autor/prodavac na sajtu Knjižara OKC.