Sajt Knjižara OKC koristi sistem za upravljanje sadržaja na internetu pod nazivom WordPress. Ovaj sistem vam omogućava da lako i jednostavno upravljate sadržajima na ovom, ali i na ostalim sajtovima koji koriste WordPress. WordPress je onlajn sistem koji funkciniše kao "oblak" (cloud), odnosno to je sajt na internetu na kome korisnici mogu da otvore svoje naloge i da kreiraju svoje sajtove. U slučaju da već imate otvoren nalog na sistemu WordPress, prilikom registracije na Knjižara OKC, naš sistem će prepoznati vašu imejl adresu i povezaće neke podatke koje ste Vi već uneli na sistem WordPress. Pored osnovnih podataka, sistem će prepoznati i identifikacionu sliku koju koristite na sistemu WordPress i automatski će je postaviti i ovde kao Vašu profilnu sliku i kao sliku Vaše prodavnice.

Mi ćemo ovde postaviti dva uputstva: prvo je podešavanje slike prodavnice ako nemate otvoren nalog na WordPress-u, a drugo je ako imate nalog na WordPress-u i želite da promenite sliku.

Podešavanje slike prodavnice ako nemate nalog na WordPress-u

Univerzalna slika koja se vezuje za sajt WordPress koristi se sa sistema poznatog kao Gravatar. To je sistem preko kog otpremate sliku koja će biti vezana za vaš imejl i kada god ste prijavljeni na neki WordPress sajt i ostavljate komentar ili pišete neki članak, ova slika će biti vidljiva kao vaš identitet. Da biste podesili sliku, ispratite uputstvo iz prezentacije ispod:

Nakon toga, slika Vaše prodavnice na strani Lista autora biće promenjena (u slučaju da se ne promeni automatski, sačekajte 2-3 minuta i sistem će prepoznati novu sliku).

A evo i kratkog video uputstva, možda vam je ovako lakše da podesite profilnu sliku:

Podešavanje slike prodavnice ako već imate nalog na WordPress-u

Kao što smo u uvodu ove stranice pojasnili, Knjižara OKC koristi slike sa Gravatara i njih prikazuje na Vašem profilu. U slučaju da se slika nije prikazala ili se prikazala, ali vi želite da postavite neku drugu sliku, evo kako ćete to učiniti: