OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 40

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  19 €

BiH:  37 KM

SRB:  2100 RSD

2.100,00 RSD

O seminaru

Da li vi imate sličan problem?

Pored razumevanja koncepcijskih postavki novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, pred vaspitačima su i drugi izazovi – kvalitetno prikupljanje, tumačenje i skladištenje dokumentacije nastale tokom razvijanja programa, praćenja učenja i razvoja dece. Vaspitač se susreće sa mnogim dilemama: šta zabeležiti; kako sinhrono, sa grupnom koleginicom, decom, roditeljima, raditi na razvijanju programa; kako zajedno kreirati i uređivati materijale; kako i gde beležiti situacije učenja; kako organizovati sav materijal, a da bude dostupan uvek i svugde; kako deliti i predstaviti proces razvijanja programa

Kako rešiti ovaj problem?

Najkraće rečeno – digitalizacijom materijala koji nastaju tokom razvijanja realnog programa i projekata. Pored dostupnosti i jednostavnog korišćenja, Gugl Disk i Guglovi saradnički alati nam mogu najbolje pomoći u razvijanju refleksivne prakse u vrtiću tako što će olakšati organizaciju, kreiranje, skladištenje i deljenje materijala. Nakon ovog seminara nećete više imati potrebu da pretražujete po papirima, fotografijama, fasciklama, da razmišljate šta ste, ili niste dali roditeljima, kolegama ili saradnicima na uvid… jer će vam sve što ste dokumentovali biti na jednom mestu, organizovano po temama, lako za deljenje i dostupno sa bilo kog uređaja.

Kome je namenjen ovaj seminar?

    • Vaspitačima u predškolskoj ustanovi.
    • Medicinskim sestrama – vaspitačima.
    • Stručnim saradnicima u predškolskoj ustanovi.

Teme:

  1. Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja  Razmotrićemo osnovne principe i strategije kojima se vaspitači vode u kreiranju realnog programa u vrtiću, kao i svrhe i oblike dokumentovanja u skladu sa koncepcijom Osnova progama predškolskog vaspitanja i obrazovanja “Godine uzleta”.
  2. Google disk – mesto zajedničkog stvaranja, skladištenja i deljenja dokumenata  Predstavićemo Gugl Disk kao mesto zajedničkog stvaranja, skladištenja i deljenja, prednosti i mogućnosti elektronskog vođenja dokumentacije u skladu sa novim Osnovama PVO i Guglove saradničke alate koji se mogu koristiti u tom procesu.
  3. Tematski/Projektni portfolio  Podsetićemo se osnova projektnog planiranja, a zatim pojasniti na koje načine možemo Guglove saradničke alate koristiti u kreiranju osnovnih elemenata Temastkog/projektnog portfolia, dokumentovanju procesa razvijanja programa i uključivanju svih aktera vaspitno-obrazovnog procesa u razvoj programa.
  4. Dečji porfolio  Upoznaćemo se sa nekim delovima obavezne pedagoške dokumentacije, osnovnim pojmovima i suštinom Dečjeg portfolia, kao i time kako nam Gugl Disk i Guglovi alati mogu koristiti za elektronsko praćenje i dokumentovanje razvijanja programa uz uključivanje svih učesnika vaspitno-obrazovnog procesa u razvoj programa.

Moderatorke

Danijela Miličić Trebaticki

Diplomirani vaspitač, sa zvanjem pedagoškog savetnika, zaposlena u Predškolskoj ustanovi “Radost” u Srbobranu. Član eTwinning zajednice prosvetnih radnika i tima balkanske zajednice nastavnika EduBalkan. Autor više naučnih i stručnih radova objavljivanih u stručnoj literaturi. Zagovornik celoživotnog učenja što potvrđuje ličnim primerom. Autor, koordinator i učesnik u više međunarodnih obrazovnih projekata. Daje veliki doprinos zaštiti životne sredine i razvijanju ekološke svesti dece i lokalne zajednice, a zadnjih godina posvećena usavršavanju digitalnih kompetencija i primeni novih tehnologija u radu.

Olga Milićević

Diplomirani vaspitač, zaposlena u predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Aleksandrovcu. Učesnik je, inicijator i koordinator različitih obrazovnih projekata u svojoj ustanovi, realizovanih u saradnji sa obrazovnim ustanovama, organizacijama i udruženjima u lokalnoj zajednici, zemlji i Evropi. Autor stručnih radova predstavljenih na stručnim skupovima i konferencijama, član eTwinning platforme sa nacionalnim i evropskim oznakama kvaliteta za svoj rad. Godinama unazad istražuje mogućnosti primene novih tehnologija u radu sa predškolskom decom, saradnji sa roditeljima, umrežavanju i profesionalnom usavršavanju vaspitača, o čemu piše na svom blogu Digitalna vaspitačica.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Digitalne tehnologije kao podrška dokumentovanju u vrtićima“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.