Formati digitalnog zapisa obrađuju korake posle snimanja, formatiranje digitalnog snimka i prebacivanje u adekvatan format za dalju distribuciju.

Namenjen je svima koji uče osnove fotografije, a prvenstveno učenicima fotografske struke.  Potreban je svima koji rade na računaru.

Lekcija je urđena u formi prezentacije sa primerima poređenja formata, i može se prikazivati na ekranu.

350,00 RSD

Formati digitalnog zapisa obrađuju korake posle snimanja, formatiranje digitalnog snimka i prebacivanje u adekvatan format za dalju distribuciju.

Kada kažemo slike, ne mislimo prvenstveno na fotografiju nego na grafiku, pošto možemo napraviti grafičku sliku u računaru bez ikakvog prethodnog snimanja, ali i tu sliku moramo formatirati pre izvoza iz programa.  U zavisnosti od krajnje namene slike vreši se formatiranje koje utiče na izgled i kvalitet slike,

Lekcija je namenjena je svima koji uče osnove grafičkih formata, a prvenstveno učenicima fotografske struke.  Može biti koristan za širu publiku koja vrši pripremu fotografije za razne namene(web, štampa, vrsta štampe).

Lekcija je urđena u formi prezentacije koja se može prikazivati na ekranu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Formati fajla“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

AC ANTE govor reči i slike

Polja interesivanja autorke Ac ante razvijaju se u oblasti vizuelne i verbalne komunikacije. Likovni medij njenog obraća javnisti je fotografija. Na tom polju ima veliko iskustvo u sledećim žanrovima: ekologija, nauka u medicini, učesnik više desetina kolektivnih izložbi umetničke fotografije, u zemlji i inostranstvu. U vaspitno pedagoškom radu posebno se ponosi činjenicom da su njeni učenici osvajali preko 40 nagrada od I – III mesta na Republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija – fotografija, kao i na drugim likovnim konkursima. Veštine u oblasti komunikacije oblikuje više od dve decenije kroz: literaturu, seminare, radionice, treninge iskustvenim metodama. Autor i moderator programa i resursa za predavanja i radionice u oblasti komunikacijskih veština.

Prodavnica autora