Ja-poruke su okosnica asertivnog stila komunikacije i glavna karakteristika nenasilne komunikacije. Usvajanjem Ja-govora olakšavamo sopstveni rad, smanjujemo razvoj uslova i uzroka za nastanak konflikta.  Ukratko, ja-govor nas preporučuje u poželjanog saradnika i osobu od poverenja.

 

 

 

350,00 RSD

Ja-govor, pored slušanja, čini osnovu uspešne komunikacije.

Nastavnik, koji usvoji Ja-govor formira uslove za lični uspeh i zadovoljstvo u “ulogama” koje su svojstvene njegovoj profesiji: smanjuje stres, upravlja konfliktom, uspešno vodi onlajn nastavu, ne umara se, samouveren je, motivisan, brzo i efikasno sve završava.

Podsetimo se višestrukih “uloga” nastavnika, bez aktivnosti starešinstva koje bi proširile ovaj spisak:

  • nastavnička,
  • motivaciona (motivator),
  • ocenjivača (evaluatora),
  • uloga dijagnostičara,
  • uloga regulatora odnosa u razredu kao socijalnoj grupi,
  • uloga partnera u afektivnoj interakciji, i
  • nastavnika kao ličnosti – svakako uzorne ličnosti.

 

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „JA-govor“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

AC ANTE govor reči i slike

Polja interesivanja autorke Ac ante razvijaju se u oblasti vizuelne i verbalne komunikacije. Likovni medij njenog obraća javnisti je fotografija. Na tom polju ima veliko iskustvo u sledećim žanrovima: ekologija, nauka u medicini, učesnik više desetina kolektivnih izložbi umetničke fotografije, u zemlji i inostranstvu. U vaspitno pedagoškom radu posebno se ponosi činjenicom da su njeni učenici osvajali preko 40 nagrada od I – III mesta na Republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija – fotografija, kao i na drugim likovnim konkursima. Veštine u oblasti komunikacije oblikuje više od dve decenije kroz: literaturu, seminare, radionice, treninge iskustvenim metodama. Autor i moderator programa i resursa za predavanja i radionice u oblasti komunikacijskih veština.

Prodavnica autora