Materijal obrađuje likovne elemente sa primerima; u formatu je prezentacije koja se može projektovati na veće površine, radi motivisanja učenika na postavljanje pitanja i učešće u diskusiji na času.

Metoda sticanja znanja: iskustvene metode

Namenjeno je svima koji uče osnove zanatske fotografije u svim godinama srednje škole, fotografskim sekcijama i učenicima likovne struke u prvim godinama učenja.  Može biti interesantan materijal za širu publiku koja želi bolje snimke za lične potrebe.

620,00 RSD

Likovna kultura je po svom sadržaju veoma kompleksna. Ona je od primarne važnosti za pravilan razvoj kreativnosti ukljčujući i kogniciju, kod učenika.  Fotografija je jedna njena grana koja komunicira sa većim brojem drugih nauka koje se integrišu, tokom praktičnog rada na zadacima.

Likovni elementi se po principu komponovanja uvode u celovitu kompoziciju, u skladu sa idejom koja se obrađuje i prenosi na fotografski medij. Ova lekcija obrađuje likovne elemente sa primerima i uputstvima za praktičan rad na zadacima. Krunski cilj ovog resursa je likovno opismenjavanje učenika, razvoj estetike i estetskog suda.

Lekcija Likovni elementi sadrži mnogo materijala i primera za likovne elemente kao i napomene kako se pelazi percepiranoj sceni i vrši prilagođavanje  i transformaciju  fotografskom formatu, u momentu komponovanja i snimanja. Lekcija je u formatu prezentacija koja se može projektovati na veće površine radi motivisanja učenika na postavljanje pitanja i učešće u diskusiji na času.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Likovni elementi kompozicije“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.