Likovno obrazovanje, u svim likovnim disciplinama, polazi od baze. Materijal za tu bazu su principi komponovanja udruženi sa likovnim elementima, a sve u cilju pretstavljanja ideje kroz likovni medij. Ova lekcija je u formi prezentacije od 37 slajdova sa tekstom i primerima.

Metoda rada (učenja) je iskustveno učenje.

Namenjeno je nastavnicima likovne struke u stručnim i umetničkim školama i nastavnicima likovnog obrazovanja. Vredan je materijal fanovima dobrih fotografija za potrebe lične promocije.

620,00 рсд

Lekcija  Načela likovne kompozicije tumači i objašnjava principe likovnog komponovanja, obavezan je deo likovnog obrazovanja; odnosno, svih likovnih disciplina uključujući i fotografiju kao jednu njenu granu.

Sadržaj prezentacije obuhvata osnovne pojmove o:  vrstama kompozicije, pojmovima o osmišljavanju  fotografije, funkciji prostora, ravnoteža – (simetrija, asimetrija), repeticija i ritam, kontrast, harmonija, dominacija, jedinstvo i uvod u proporciju koja je posebna lekcija.

U ovom resursu vas čekaju  načela likovne kompozicije, uz primere koji prate navedena pravila i načela. Materijal je u formatu prezentacije koja se može projektovati uz analizu primera radi lakšeg prenosa znanja i pripreme učenika za vežbe koje slede; zatim  potsticanja učenika na postavljanje pitanja i učešće u diskusiji na času.

Namenjeno je svima koji uče osnove fotografije u školskom programu,  foto sekcijama i učenicima likovne struke, i nastavnicima likovnog obrazovanja.  Vredan je materijal i za širu publiku koja želi bolje snimke za lične potrebe.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Načela likovne kompozicije I“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *