OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 32

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  19 €

BiH:  37 KM

SRB:  2100 RSD

2.100,00 RSD

O seminaru

Seminar „Onlajn ČOS“ ima četiri polazne i ishodišne tačke oslonca:

  • Korišćenje interneta kao pomoćnog sredstva pri realizaciji Časa odeljenjskog starešine kvalitativno dopunjuje i unapređuje tradicionalni način rada.
  • Organizaciona uloga odeljenjskog starešine (vođenje odeljenjske administracije – „papirologija“) doživljava renesansu: vreme potrebno za prikupljanje, obradu i čuvanje podataka se smanjuje a kvalitet se povećava!
  • Vrednosno-vaspitna funkcija rada odeljenjskog starešine dobija novu dimenziju. Mnoštvo interesantnih i korisnih tema iz plana i programa može biti kvalitetno realizovano, a prebacivanjem težišta aktivnosti na učenike dobija se kreativnost u radu, koja je izvor nove motivacije.
  • U specifičnoj atmosferi poverenja odeljenjske zajednice, znanja i veštine koje koristi odeljenjski starešina postepeno prelaze na učenike. Ovo smo oprobali, u to se uverili i smatramo važnim.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen, prevashodno, odeljenjskim starešinama (trenutnim i potencijalnim) viših razreda osnovne i svih razreda srednje škole. Šire, namenjen je učiteljima i nastavnicima predmetne nastave koji žele da koncept Onlajn ČOS-a prilagode svojim uslovima i metodama rada.

Teme:

 1. Šta, kako, zašto onlajn ČOS? – Videćete čas odeljenjskog starešine iz novog ugla; naučićete mogućnosti i prednosti onlajn ČOS-a; upoznaćete temeljne vrednosti, zakonsku regulativu i poželjne veštine prosvetnog radnika za ovaj oblik rada; dobićete na uvid i dalje korišćenje obrasce za onlajn vođenje propisane odeljenjske dokumentacije.
 2. Izrada “kancelarije” i učionice za onlajn ČOS – Prvo ćemo prilagoditi našu Gugl poštu, disk i učionicu potrebama onlajn ČOS-a, a zatim ćemo savladati tehnike koje su potrebne za onlajn vođenje odeljenjske dokumentacije; na posletku, pripremićemo virtuelnu učionicu za realizaciju nastave postavivši u nju plan i program rada odeljenjskog starešine.
 3. Administrativni i vaspitni rad u onlajn okruženju – Uvežbaćemo korišćenje Gugl upitnika, tabela, crteža i dokumenta u svhu organizacije administrativnog, a posebno kreativnog rada sa učenicima; uz pomoć pomenutih alata realizovaćemo jednu nastavnu jedinicu i osposobiti vas za onlajn saradnju sa roditeljima/starateljima.
 4. Saradnički rad i projekti – Pojasnićemo upotrebu Gugl Mit-a i Kip-a u radu sa odeljenjskom zajednicom; pokazaćemo vam primer realizovanog projekta, upoznati vas sa virtuelnim skladištem kulturno-obrazovnih sadržaja „Europeana“ i, na osnovu toga, započećete onlajn projekat sa odeljenjskom zajednicom.

Moderatori

Predrag Radosavljević

Predrag Radosavljević

Profesor filozofije. Predaje filozofiju, logiku, medicinsku etiku, etiku i pravoslavni katihizis u osnovnim i srednjim školama u sva tri ciklusa još od 2004. godine. Zainteresovan za Informacione tehnologije i interdisciplanirani pristup u nastavi. Učesnik i realizator mnogih vannastavnih aktivnosti, školskih, međuškolskih i kulturnih projekata. Sport, književnost, savremena evropska kinematografija. Otac, suprug, sin i hrišćanin.

Lenče Radosavljević1

Lenče Radosavljević

Klasični filolog, nastavnik latinskog jezika i jedan od organizatora nastave u Medicinskoj školi u Zaječaru. Kroz mnoštvo stručnih usavršavanja, počev od 2008. godine, tragam za boljim modelima rada u nastavi. Znanje koje usvojim nesebično podelim sa svojim kolegama u školi. Timski sam igrač, administrator školskog sajta i Google Workspace platforme, inicijator školskog časopisa, odeljenjski starešina.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Onlajn čas odeljenskog starešine“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.