Sertifikat: 26 boda

Osnove računara

Korišćenje Gmail servisa

Rad u MS Office-u

Cena u valutama:

CG19 €

BiH:  36 KM

MK:   1100 MKD

2.100,00 RSD

Na osnovu dugog posmatranja i istraživanja potreba nastavnika, pedagoga, direktora, vaspitača, došli smo do zaključka koja su to neophodna znanja i veštine koje je potrebno da poseduje svaki zaposleni u obrazovnom sistemu kako bi mogao da obavlja svoj posao. Pretpostavljamo da će većina vas smatrati da ima znanje i poseduje veštine osnovne računarske pismenosti, ali koliko nas ume da uredi dokument tako da taj dokument bude prihvatljiv za Godišnji plan rada ustanove ili da napravi tabelu koja će sama računati statistiku uspeha učenika, našu platu ili kućni budžet? Svi mislimo da znamo da pravimo dobre prezentacije, ali primećujemo da se dešava da se učenici i publika uspavaju i “smore” dok mi predstavljamo svoju prezentaciju.

Zbog onog što smo primetili i onog što su nam kolege tražile, napravili smo onlajn seminar Osnove računarske pismenosti koji će koristiti svima i omogućiti:

da bukvalno od nule krenu sa radom na ovom seminaru i da steknu osnove računarske pismenosti, kao i da unaprede svoj rad u školi ili predškolskoj ustanovi;

da umeju sami da podešavaju svoje računare, da formatiraju tabele i dokumente, da bez pomoći kolega informatičara prave eksel tabele koje su im potrebne;

da ‘pakuju’ godišnji plan, razne izveštaje, zapisnike, koji sakupljaju podatke iz obrazaca o uspehu u eksel tabelu uz pomoć raznih trikova;

da dobiju dokaz da spadaju u one nastavnike koji predstavljaju najbolje po pitanju računarske pismenosti u našim školama.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Od kalkulatora do računara

Pojasnićemo osnove funkcionisanje računara, kako da podesite operativni sistem onako kako vama odgovara (dodatni nalozi, rad sa tastaturom, pretraživanje fajlova) i kako da podesite i koristite elektronsku poštu.

Obrada teksta na računaru

Pojasnićemo kako da radite u programu MS Word, odnosno kako da ispravno oblikujete tekst, rešite problem sa formatiranjem teksta čak i kada zauzima više strana, kao i kako da uređujete tabele u ovom programu.

Računarske kalkulacije

Pojasnićemo kako se koristi program MS Excel, kako da pravite funkcionalne tabele, koristite formule i funkcije, pravite obrasce za statistiku, sortirate i filtrirate podatke …

Kreiranje prezentacija

Pojasnićemo kako da napravite kvalitetnu MS PowerPoint prezentaciju za što kraće vreme, kao i na koji način možete da unapredite svoj javni nastup.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Onlajn seminar: Osnove računarske pismenosti CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.