Sertifikat: 32 boda

Izrada veb-stranica

Rad sa HTML-om

CSS-om do stilizovanja veb-stranica

Cena u valutama:

CG: 28 €

BiH: 55 KM

MA: 1730 MKD

3.300,00 RSD

Danas je najbrže rastuća industrija veb industrija, odnosno IT sektor. Za rad u ovoj oblasti, neoophodno je da razvijemo algoritamski način razmišljanja kod naših učenika ali i da im podstaknemo kreativnost. Nači učenici imaju jaku želju da rade u ovom sektoru, ali pored osnovnih znanja i veština koje steknu u školama, neophodno je da mi kao nastavnici budemo u korak sa razvojem tehnologije i IT sektora. Ove oblasti su se pojavile nakon završetka redovnog školovanja mnogih nastavnika i mi nismo uspeli da savladamo ove veštine na fakultetu, pa je čest slučaj da ne možemo da pravitmo razvoj naših učenika.

Na ovom seminaru predstavićemo sadržaje koji će nastavnicima omogućiti da prave i uređuju HTML stranice. Početnici će na ovom seminaru da naprave svoje prve korake u programiranju, dok će iskusniji nastavnici da nauče nešto novo iz oblasti izrade HTML strana i CSS uređivača. Koliko je učenike važno naučiti novoj materiji, toliko je važno motivisati ih da i sami istražuju, da odu korak dalje i ispolje svoju kreativnost, pa se od nastavnika očekuje dobro osnovno znanje, ali i velika sigurnost. Ovaj seminar vam to nudi. 

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Osnovno o HTML-u

Osnovni pojmovi na vebu, definisanje protokola, osnovni elementi HTML-a.

Tekstualni i multimedijalni sadržaji u HTML-u

Rad sa HTML atributima.

HTML i CSS

Definisanje i upotreba CSS-a za stilizovanje stranica,

Izrada veb-strana i postavljanje na veb-server

Samostalna izrada veb-stranica.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Onlajn seminar: Osnove veb dizajna – kreativni način za razvoj učenika CG/BIH/MA“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.