Akcija!

Sertifikat: 32 boda

Kompletno kreirana projektna dokumentacija i projektna aktivnost za realizaciju u vrtiću

Cena u valutama:

CG: 26 €

3.060,00 RSD

Savremeni pristup vaspitno – obrazovnom radu u predškolskoj ustanovi odlikuje planiranje sadržaja prema interesovanjima dece, primena tehnika i instrumenata posmatranja, otvorena saradnja sa porodicom, ažurno vođenje pedagoške dokumentacije, sprovođenje programa adaptacije dece na vrtić, realizacija pripremno – predškolskog programa… To je mnogo aktivnosti koje zahtevaju veliki angažman vaspitača. Ono što u velikoj meri može pomoći vaspitaču jeste posmatranje, planiranje i realizacija rada kroz prizmu individualizacije, integrisanog učenja i projektnog planiranja koji doprinose boljoj organizaciji vremena deteta i vaspitača.

Uz pomoć integrisanog učenja pripiremanje dece za školu gde se sadržaji koje uče prepliću, osposobiće ih da lakše pređu sa jednog nivoa školovanja na naredni. Osim toga, projektne aktivnosti u vrtiću doprinose razvoju timskog duha kod dece, ali i razvoju sposobnosti kritičkog mišljenja. Sve ovo, naučićete na ovom seminaru, a na kraju dobijate kompletno kreiranu projektnu dokumentaciju i projektnu aktivnost koju možete realizovati u vrtiću, odmah po završetku seminara.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Integrisano učenje u vrtiću

Teorijske osnove integrisanog učenja kroz planiranje i realizaciju vaspitno-obrazovnog rada u obliku centara interesovanja u vrtiću, organizacija rada po centrima interesovanja, praktična primena integrisanog učenja, povezanost integrisanog i kooperativnog učenja.

Projektno planiranje u vrtiću

Projektno planiranje, realizacija projektnog planiranja planiranjem aktivnosti i samom primenom projekata u okviru svojih vaspitnih i radnih grupa, tehnike posmatranja i otkrivanje dečjih interesovanja unutar grupe.

Faze projekta

Način otvaranja, razvijanja, zaključivanja i prezentovanja projekta, mogućnosti dokumentovanja projekta, uključivanje eksperata, povezivanje projekta sa integrisanim i kooperativnim učenjem i izrada izveštaja nakon zaključenog projekta.

Izrada projekta

Dokumentovanje projekta u radnoj knjizi i pedagoškoj dokumentaciji, dečjem i grupnom portfoliju, kao i primeri i iskustva iz prakse.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Onlajn seminar: Primena projektnog planiranja u predškolskoj ustanovi kroz elemente integrisanog učenja CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.