Sertifikat: 36 bodova

Kreiranje bloga

Korišćenje društvenih mreža u edukativne svrhe

Cena u valutama:

CG: 32 €

BiH: 63 KM

MA1950 MKD

3.800,00 RSD

Koliko puta se samo desilo da na času ne stignemo učenicima da predstavimo baš sve što želimo o nekoj temi… U svakom razredu postoje i učenici koji žele da znaju i više od onoga što stoji u nastavnom planu i programu. Puno puta poželimo da imamo i neko dodatno vreme na času, koje bismo posvetili učenicima koji usvajaju znanje i veštine malo sporije od ostatka razreda. Na kraju časa, svim učenicima govorimo da pročitaju nešto u udžbenicima ili negde na internetu, ali ponekad ni tamo nema adekvatnog materijala za temu koju obrađujemo na času. Poseban problem predstavljaju društvene mreže, jer ih učenici koriste uglavnom za zabavu, iako postoji puno načina za korišćenje ovih mreža i u cilju edukacije.

Kroz kreiranje ličnog edukativnog bloga za predstavljanje sadržaja sa časa, ali i za predstavljanje dodatnih sadržaja i za dodatnu komunikaciju sa roditeljima, možemo učenicima dati još informacija koje nismo uspeli da im prenesemo tokom časa. Ova naša “produžena učionica” ima ulogu onlajn udžbenika koji mi uređujemo i na taj način učenicima omogućujemo dodatnu edukaciju, ali i kolegama nudimo sadržaje i ideje za njihove časove. Upoznavanjem sa mogućnostima društvenih mreža, konkretno instagrama i fejsbuka, koje su trenutno najpopularnije kod učenika, možemo da utičemo na to da vreme koje svakako provode na tim mrežama iskoriste bar delimično i za edukaciju.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Značaj bloga i društvenih mreža u nastavi

Predstavljanje značaja onlajn društvenih mreža u nastavi, primeri društvenih mreža u nastavi.

Osnove blogovanja

Servisi za blogovanje, osnovna struktura bloga, kontrolna tabla bloga, digitalni pravopis.

Blogovi u nastavnom procesu

Struktura i dizajn blogova, veze ka edukativnim internet sajtovima.

Instagram u nastavi

Kreiranje i podešavanje instagram naloga, načini korišćenja instagrama u nastavi, važnost instagrama kao društvene mreže u obrazovanju.

Fejsbuk u nastavi

Kreiranje Fejsbuk profila i podešavanje privatnosti, kreiranje i rad sa fejsbuk grupama i stranama, kreiranje fejsbuk alata za rad sa učenicima i korišćenje u nastavi.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Blog, instagram i fejsbuk u nastavi CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.