Online seminar: Humana škola – škola kao životna zajednica CG/BiH/MK - Knjižara OKC
13
product-template-default,single,single-product,postid-4191,theme-bridge,bridge-core-2.6.9,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid

Online seminar: Humana škola – škola kao životna zajednica CG/BiH/MK

3.800,00 RSD

Sertifikat:  36 bodova

Kreiranje plana aktivnosti sa roditeljima dece/đaka

Cena u valutama:

CG:  32 29 €

BiH:  63 57 KM

MA1975 1780 MKD

Autor/prodavac : OKC prodavnica seminara Kategorija:
Opis

Roditelji dece/đaka veoma često, umesto da pomognu, odmognu ili otežavaju situacije u kojima je  potrebno naći konstruktivno rešenje.  Neki od njih uopšte ne žele da se uključe u rešavanje problema, neki uzimaju učešća forme radi, ima i onih koji, ne pitajući nikoga, čine kako njima odgovara, ali postoji i određen broj roditelja koji pokazuju spremnost da svojim angažovanjem pomognu koliko je u njihovoj moći. U atmosferi koja ne uliva poverenje i sigurnost vaspitači/nastavnici i roditelji postaju dva tabora u kojima svako radi za sebe. Štetu trpe svi, a najviše deca/đaci. Ukoliko ste spremni da pasivne, nametljive i roditelje spremne za saradnju vidite u drugom svetlu i da im pomognete da postanu vaši saradnici i partneri sa kojima ćete olakšati, unaprediti i svoj rad učiniti humanijim, ovaj seminar je onda upravo za vas.

Kako roditelji dece/đaka postaju partneri vaspitačima/nastavnicima? Na ovo pitanje odgovor ćemo potražiti u praksi onih vrtića/škola koje se odlikuju humanošću samim tim i izuzetnim rezultatima, koje postižu zahvaljujući partnerskoj saradnji sa roditeljima. Takvih vrtića/škola ima mnogo u svetu, ali postoje i kod nas. Odlikuju se smislenim, kontinuiranim radom sa roditeljima, koji ostvaruju kroz zajedničke aktivnosti. Na ovom seminaru naučićete kako da i vi napravite kvalitetan plan aktivnosti sa roditeljima dece/đaka, koje će podstaći i osigurati partnerski odnos, a atmosferu u vrtiću/školi učiniti humanijom. Tokom seminara dobićete instrumente za rad, a na kraju ćete imati kreiran potpuni plan aktivnosti, koji ćete moći da realizujete u vašoj ustanovi zajedno sa roditeljima dece/đaka.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Partnerstvo u obrazovanju

Pojam partnerstva u obrazovanju, dva modela partnerstva, zakonski okviri učešća roditelja u radu vrtića/škola.

Procesno-podražavajuci model partnerstva u obrazovanju

Procesno-podražavajući model partnerstva i njegova primena u odnosu porodica vrtić/škola, značaj i dobiti od procesno-podražavajućeg modela partnerstva.

Preduslovi i načela za ostvarivanje partnerskih odnosa i realizaciju zajedničkih aktivnosti

O motivaciji, komunikaciji i veštinama za organizaciju i rad u grupi, osnovna načela za ostvarivanje partnerstva i realizaciju zajedničkih aktivnosti, koraci u planiranju zajedničkih aktivnosti;vodnog dela časa (video-snimak).

Kako izraditi plan zajedničkih aktivnosti

Polazne osnove i elementi plana zajedničke aktivnosti, tehnike sagledavanje situacije u vrtiću/školi i u okruženju, samovrednovanje i anketiranje.

Završni rad

Izrada plana zajedničke aktivnosti.

Detaljnije o seminaru

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Humana škola – škola kao životna zajednica CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacije o prodavnici

To smo mi … OKC :)

Pravimo obrazovne resurse za koleginice i kolege širom regiona, trudimo se da unapredimo naše sisteme obrazovanja i da dokažemo da je obrazovanje ono što menja svet na bolje. Nadam se da ćemo to dokazati zajedno sa vama.