Sertifikat:  24 boda

Kreiranje virtuelne učionice

Cena u valutama:

CG: 28 €

BiH: 55 KM

MA1730 MKD

3.300,00 RSD

Poslovi kao što su priprema zadataka za vežbanje, domaćih zadataka, testova, pregledanje testova, upisivanje ocena su naši svakodnevni poslovi za koje je potrebno dosta vremena. Moramo sastaviti zadatke za sutra, znamo da smo to već radili, ali ih sada ne možemo naći. Koliko puta smo pomislili da ćemo odvojiti vreme i sve materijale za nastavu složiti po folderima da znamo gde se šta nalazi? U učionici se suočavamo sa činjenicom da je potrebno više vremena od predviđenog za predstavljanje sadržaja i vežbanje, a i da je dosta učenika zaboravilo da uradi domaći zadatak. Pojedini učenici su duže vreme sprečeni da dolaze na redovnu nastavu. Kako se izboriti sa ovim problemima?

Gugl učionica je virtuelno mesto za nastavnike i učenike koja pomaže  organizovanju nastave koja je prilagođena brzini rada i mogućnostima svakog učenika. Sa samo nekoliko klikova, možete kreirati virtuelnu učionicu, dodati učenike i postaviti lekcije i zadatke. Kreiranjem raznovrsnih sadržaja omogućeno je efikasno učenje svim učenicima, bez obzira na to kako učenik najefikasnije uči. Učenici mogu da uče brzinom koja im odgovara, pregledaju materijal za učenje više puta ako im je potrebno, a pomaže i učenicima koji su izostali sa nastave. Moći ćete da vidite ko je od učenika završio zadatke, ko još uvek radi na njima, i uneti ocene kada ih završe. Učenicima će časovi biti zanimljiviji, biće aktivniji na njima, a samim tim i nastavni sadržaj će im biti lakši. Gugl učionica daje mogućnost saradnje i sa nastavnicima istih predmeta i predmeta u koreaciji.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Virtuelne učionice i komunikacija putem interneta

U ovoj temi predstavićemo prednosti i nedostatke korišćenja interneta i virtuelnih učionica i dati osnove didaktike nastave koja se oslanja na upotrebu virtuelnih učionica.

Kreiranje i podešavanje Gugl učionice

Gugl učionica iz ugla učenika i iz ugla nastavnika, kreiranje Gugl učionice i osnovna podešavanja, pozivanje učenika i povezivanje nastavnika.

Upravljanje Gugl učionicom

Vrste sadržaja i način njegovog kreiranja u Gugl učionici, postavljanje nastavnog materijala, obaveštenja i zadataka, komunikacija u Gugl učionici, pokretanje diskusije, postavljanje anketa i zadataka u svakodnevnoj nastavi.

Praćenje postignuća učenika u Gugl učionici

Praćenje i vrednovanje rada u Gugl učionici, ocenjivanje zadataka i davanje povratnih informacija učenicima, evidencija postignuća učenika.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Internet učionica CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.