Online seminar : Ocenjivanje u funkciji nastave i učenja CG/BiH/MK - Knjižara OKC
13
product-template-default,single,single-product,postid-4216,theme-bridge,bridge-core-2.6.9,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid

Online seminar : Ocenjivanje u funkciji nastave i učenja CG/BiH/MK

3.800,00 RSD

Sertifikat: 32 bodova

Raznovrsnim tehnikama do kvalitetnog ocenjivanja

Cena u valutama:

CG: 32  29€

BiH: 63 57KM

MA1950  1755MKD

Autor/prodavac : OKC prodavnica seminara Kategorija:
Opis

Smatramo da dobar nastavnik nikada ne treba da prestane da donekle preispituje kvalitet svog rada, a ovaj seminar može mnogo pomoći da nastavnici sagledaju svoj odnos prema procesu ocenjivanja, da se osećaju sigurnije i kompetentnije tako što će mnogo bolje razumeti raznovrsne aspekte i pravce delovanja ocenjivanja, proći kroz brojne praktične primere, dobiti konkretne smernice za rad u nekim problemskim situacijama i biti spremniji za izazove koje ocenjivanje sa sobom nosi. Iskustvo pokazuje da, često, ne treba praviti nikakve korenite promene u radu. Ponekad je dovoljno samo primeniti raznovrsnije tehnike u ocenjivanju da bismo rešili naizgled “nerešiv” problem u nastavi.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Pravne osnove ocenjivanja

Pravna regulativa ocenjivanja, funkcije ocenjivanja i karakteristika ocene, predmet i vrste ocenjivanja, način i postupak ocenjivanja, komponente vrednovanja postignuća, obaveštavanje o oceni u funkciji poučavanja.

Metode praćenja i procenjivanja obrazovnih postignuća

Usmeni i pismeni oblik procene postignuća, praćenje i procenjivanje postignuća u grupnim radovima i projektima, obeležja metoda ocenjivanja.

Psihološke osnove ocenjivanja

Uticaj faktora opažanja na ocenjivanje, uticaj ličnosti nastavnika na ocenjivanje, osećanja/reakcije nastavnika/učenika u procesu ocenjivanja, analiza problemskih situacija u vezi sa ocenjivanjem i rešenja.

Objektivnost i valjanost ocenjivanja

Metrijske karakteristike ocene, izvori pogrešaka i nesigurnost u ocenjivanju, pravni aspekt kriterijuma ocenjivanja, razlika u kriterijumima na vrednovanje postignuća, taksonomija vaspitno-obrazovnih ciljeva u vrednovanju postignuća.

Kontinuitet u ocenjivanju i angažovanje učenika i završni rad

Tehnike praćenja ocenjivanja, model kontinuiranog ocenjivanja, analiza problemskih situacija u vezi sa motivacijom učenika i rešenja, planiranje ocenjivanja, završni rad.

Detaljnije o seminaru

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar : Ocenjivanje u funkciji nastave i učenja CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacije o prodavnici

To smo mi … OKC :)

Pravimo obrazovne resurse za koleginice i kolege širom regiona, trudimo se da unapredimo naše sisteme obrazovanja i da dokažemo da je obrazovanje ono što menja svet na bolje. Nadam se da ćemo to dokazati zajedno sa vama.