Sertifikat: 24 boda

Kreiranje jedinstvenih programa za nastavu pomoću Scratch-a

Cena u valutama:

CG: 28 €

BiH: 55 KM

MA1730 MKD

3.300,00 RSD

Svedoci smo ubrzanog razvoja tehnike i tehnologije, sve manje logičkog razmišljanja od strane učenika. Da bi učenik ali i nastavnik napredovao u današnjem svetu, mora da razmišlja logično da razvije algoritamski način razmišljanja i da bude usmeren ka tehnici, računarima, programiranju. Dakle, mora da nauči kako da kaže računaru šta da radi. U korišćenju tehnike jasno se uočava razlika uma odraslog čoveka i dečijeg uma. Dete gradi svoja znanja ni iz čega, kreativnije je od odraslog čoveka. Zato mi kao društvo treba ozbiljno da shvatimo dete i idemo u korak sa vremenom i razvojem tehnike i tehnologije. To podrazumeva naše konstantno usavršavanje.

Na ovom seminaru steći ćete znanja i veštine potrebne za korišćenje igrolikih programskih alata u nastavi, naučićete da kreirate jednostavne programe za upotrebu u nastavi koristeći programski alat Scratch. Generacije koje dolaze za nama nailaze na sve složenije i teže probleme. Koristeći se ovim programskim alatima, u mnogome ćete učenicima olakšati nastavu i na kreativniji i zanimljiviji način, pomoći u rešavanju mnogih problema kako iz oblasti informatike, tako i iz drugih školskih predmeta.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Svet programiranja

Razvoj programiranja, algoritamski način razmišljanja, programiranje pomoću blokova.

Prvi koraci u Scratch-u

Osnove veb-servisa za vizualno programiranje, kreiranje profila, podešavanje profila.

Radno okruženje i osnovni elementu u Scratch-u

Rad sa likovima i pozornicama, manipulacija likovima, animacije, ubacivanje zvuka.

Kreiranje programa

Programiranje likova, algoritmi, interakcija i uslovljeno ponašanje.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Programigranje – programiranje igre i igranje programiranjem CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.