Sertifikat: 24 boda

Korišćenje veb-alata u projektnoj nastavi

Podizanje svesti učenika o značaju održivog razvoja i zaštite životne sredine

 

Cena u valutama:

CG: 28 €

BiH: 55 KM

MA1730 MKD

2.900,00 RSD

Sve češće nailazimo na sve manju aktivnost đaka na časovima kao i sve manju zainteresovanost za samo gradivo. Naši časovi se uglavnom sastoje od sadržaja koji prati plan i program a kod učenika ovakav način učenja od lekcije do lekcije postaje neinteresantan i ne ostavlja im prostor za nešto više osim klasičnog učenja.

Ovaj seminar će vam pomoći da uključivanjem projektne nastave promenite razmišljanje i interesovanje učenika za nastavu, kao i da naučite učenike kako da povezuju znanja iz različitih predmeta u cilju podizanja svesti o održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Korišćenjem veb-alata u projektnoj nastavi omogućićete učenicima da uče u svetu koji je za njih prihvatljiv.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Projektno orijentisana nastava i njena primena putem zadatih aktivnosti

Kreiranje mini projekta od strane učesnika, projektno orijentisana nastava i njene etape, karakteristike, prednosti i nedostaci, korišćenje veb-alata iPiccy i Tricider za realizovanje etapa projektnih aktivnosti.

Održivi razvoj i očuvanje prirodnih resursa

Teme održivog razvoja, klimatskih promena i zaštite životne sredine, istraživački i kolaborativni rad učesnika koji se ogleda u formiranju rečnika održivog razvoja i upotrebu veb-alata Linoit.

Izbor metode rada u projektnim aktivnostima

Nastavne metode koje podstiču aktivnost učenika i njihovu kreativnost, praktična primena naučenog izradom scenarija projektne nastave uz primenu veb-alata ThingLink.

Digitalni ekološki projekti

Prikaz svih etapa izabranog projekta učesnika koji bi realizovali u školi povodom nekog važnog datuma vezanog za održivi razvoj, u projekat uključena i primena IKT alata Trello i Piktochart, smernice za efikasan rad projekta i svrsishodnu upotrebu veb-alata.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Projektno orijentisana nastava u zelenim temama i multimedij CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.