Sertifikat: 36 bodova

Mekim veštinama do kvalitetnog ljudskog razvoja

Cena u valutama:

CG: 32 

BiH: 63 KM

MA1950 MKD

3.800,00 RSD

Živimo u svetu stalnih promena i velikih izazova. Neretko smo u dilemi kako da postupimo u datoj situaciji, a da pri tom stručno dobro odreagujemo. Pitanje je da li treba ispoljiti emocije ili ih zadržati, biti empatičan, kako na najefektniji način usmeriti komunikacijski proces, nezavisno od toga ko su sagovornici – učenici, njihovi roditelji ili kolege. Legitimne potrebe poput emocija, zahvalnosti, pažnje i naklonosti podrazumevaju da budu ispoljene i primećene u realnim sredinama gde deca rastu i razvijaju se. Da li se škola „snašla“ u tom procesu? Hm….Ne bismo baš bili sigurni da koristi svoje resurse u ispunjenju svih potencijala koje se ne mere samo brojčanom ocenom. Kako uspostaviti dobru komunikaciju zasnovanu na asertivnosti, pažnji i istinskom razumevanju, a ne biti manje vrednovana od akademskih znanja je zaista meka veština.

Sticanje veštine učenja je samo jedan od faktora razvoja i uspeha, sve ostalo u ljudskom razvoju je oblast emocionalne pripreme i zrelosti. Postavljanje ličnih ciljeva, razmišljanje i promišljanje o sopstvenom napredovanju i budućnosti, jačanje samopuzdanja kao i savladavnje stresa je dugoročna uloga ustanove u kome sarađujemo svi, potpuno podjednako: nastavnici – učenici i roditelji. Meke veštine će nam u tome pomoći i mogu se steći – to je ono što obećava! Značaj mekih veština vrlo jasno potvrdjuju i brojna istraživanja koja pokazuju da uspeh u poslu u velikoj meri zavisi baš od njih (čak i do 85 posto). S toga je vreme da ovladamo mekim veštinama…

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Poreklo i značenje mekih veština

Razlike između “tvrdih” i “mekih” veština, lista mekih veština i njihovo značenje, emocionalna inteligencija, empatičnost, asertivnost, veština slušanja u nastavnom procesu.

Kako naučiti meke veštine – tajni alati

Metode i tehnike, konkretne problemske situacije.

Odnos između nastavnika i učenika – složeno polje komunikacije

Vrste savetodavnog razgovora, korektivno-pedagoški rad, etape savetovanja, selekcija pravovremenih metoda, tehnika savetodavnog razgovora sa učenicima, identifikacija problema kod učenika.

Oblici saradnje sa roditeljima/starateljima

Tipovi vaspitnih stilova u porodici, dimenzije porodičnog funkcionisanja, prepoznavanje funkcionalne i disfunkcionalne porodice, jačanje partnerskog odnosa između porodice i ustanove.

Unapređivanje međuljudskih odnosa u kolektivu

Poboljšanje saradnje nastavnika u ustanovi, asertivna prava – razumevanje i prihvatanje, manipulacija, uslovi za uspešan rad tima, ometajući faktori za asertivno ponašanje.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar : Savladavanje mekih veština u relaciji nastavnik-učenik-roditelj CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.