Sertifikat: 37 bodova

Kreiran elektronski časopis

Novinarske veštine

Cena u valutama:

CG: 28 €

BiH: 55 KM

MA: 1730 MKD

3.300,00 RSD

Sigurno je da ste se mnogo puta pitali kako neko od kolega uspe da dođe na ideju da stvori nešto tako kreativno kao što su e-novine i kako uopšte direktor ima sluha za jednu takvu ideju. Možda deluje i dosta komplikovano ali upravo na ovom seminaru možete naučiti kako da i vi sami kreirate svoje e-novine. Ne morate zavisiti od finasija škole. Svoje novine ćete kreirati i samostalno ih objaviti. Naučićete da radite profesionalni prelom teksta. Ako škola bude voljna da finansira štampanje vi ćete imati sve spremno. Brzo i lako za 5 nedelja ćete postati stručnjak za e-izdavaštvo.  Vaši učenici će aktivno učestvovati u izradi svog odeljenjskog elektronskog časopisa i na taj način savladavati gradivo na veoma krativan način.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Računar kao sredstvo za učenje a ne samo za zabavu

U ovoj temi upoznaćete se sa prednostima informatičke pismenosti i prednostima i nedostacima upotrebe računara u nastavi.

Elektronski časopis – alat za razvoj kreativnosti

Kroz ovu temu upoznaćete se sa pojmom internet novinarstvo i njegovim značajem za rad sa učenicima kao i sa elektronskim časopisom kao alatom za nastavu.

Obrada teksta

U ovoj temi učesnici će steći osnovna znanja obrade teksta na računaru i za pripremu teksta za elektronski časopis.

Obrada crteža

U ovoj temi učesnici će steći osnovna znanja obrade crteža i pripremu grafičkih elemenata za elektronski časopis.

Kreiranje elektronskog časopisa

U ovoj završnoj temi, učesnici će naučiti da koriste specijalizovane programe za publikaciju i da kreiraju elektronski časopis.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Školski elektronski časopis u službi kreativnosti učenika CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OKC prodavnica seminara

To smo mi … OKC :)

Pravimo obrazovne resurse za koleginice i kolege širom regiona, trudimo se da unapredimo naše sisteme obrazovanja i da dokažemo da je obrazovanje ono što menja svet na bolje. Nadam se da ćemo to dokazati zajedno sa vama.

Prodavnica autora