OKCknjizara_sertifikat1

Sertifikat: 36 bodova

OKCknjizara_score1

Veb-alati za kreiranje nastavnih sadržaja

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG: 32 €

BiH: 63 KM

MA: 1950 MKD

3.800,00 RSD

Iako je svima jasno da su nove tehnologije postale neizostavan deo obrazovnog procesa, često nailazimo na neefikasnu primenu IKT-a u nastavi. Veoma često se desi da IKT ne ispuni naša očekivanja. Ponekad na času koji smo osmislili uz primenu modernih tehnologija prosto ne ostvarimo cilj časa, a veb-alati, animacije, prezentacije ne izazovu “vau” efekat kod naših učenika, a ni nas samih. Pored toga, deluje nam da nam uvek nedostaje neki deo tehničke opremljenosti kako bismo upotrebili neki novi veb-alat ili aplikaciju na času. U moru alata koji omogućavaju izradu digitalnih nastavnih materijala veoma često smo zbunjeni na koji način i uz pomoć kojih tehničkih sredstava najbolje da ih koristimo na času.

Primena digitalnih nastavnih materijala može doprineti većoj aktivnosti i motivaciji učenika i dinamičnoj atmosferi na času. Na ovom seminaru naučićete da koristite različite veb-alate kojima možete kreirati raznovrsne digitalne nastavne sadržaje. Ali, ne samo to. Steći ćete znanja i veštine koja će vam omogućiti da primenite savremena nastavna sredstva na najbolji mogući način. Za svaki veb-alat dobićete ideje i predloge za različite načine primene IKT-a u vašoj učionici, kako bi vaša nastava bila interaktivna i kreativna. Primenom raznovrsnih metoda upotrebe digitalnih nastavnih materijala omogućićete lakše ostvarivanje predviđenih ishoda.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

OKCknjizara_pin1

Interaktivna nastava

Značaj interaktivne nastave, tehnologija u obrazovanju, metode i oblici nastave uz korišćenje IKT-a, metod izokrenute učionice

OKCknjizara_pin1

Multimedija u nastavi

Značaj multimedije u nastavi, simulacija primene multimedije, didaktička postavka časa na kome se koristi multimedija, veb-alati Edukaplej i Kvizlet.

OKCknjizara_pin1

Interakcija na času podržana pametnim uređajima

Veb-alati za praćenje postignuća učenika na časovima, interakcija kroz igrolike aktivnosti, veb-alati Nirpod i Kahu, nastavni materijali u alatima Nirpod i Kahu.

OKCknjizara_pin1

Programiranim učenjem do interaktivne nastave

Programirana individualizovana nastava, individualizovano učenje, veb-alat Versal, izrada kvizova u alatu Versal.

OKCknjizara_pin1

Završni rad: zajednička nastava – prezentacije

Izrada scenarija časa uz upotrebu veb-alata, analiza primene veb-alata.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminar: Veb alatima do interaktivne nastave CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.