Online seminari: Upotreba onlajn igara u nastavi CG/BiH/MK - Knjižara OKC
13
product-template-default,single,single-product,postid-4170,theme-bridge,bridge-core-2.6.9,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,boxed, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,,qode-title-hidden,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid

Online seminari: Upotreba onlajn igara u nastavi CG/BiH/MK

3.300,00 RSD

Sertifikat:  32 boda

Učenje kroz digitalne igre

Cena u valutama:

CG:  28 25 €

BiH: 55 50 KM

MA1730 1560 MKD

Autor/prodavac : OKC prodavnica seminara Kategorija:
Opis

Veoma se često postavlja pitanje da li je kompjuterskim igrama mesto u školi? Iako su računarske igre postale svakodnevni deo života širom sveta i kao takve postale jako važna tema u današnjem društvu, uopšteno je mišljenje da učenici kompjuterske igre koriste samo radi zabave, bespotrebnog trošenja slobodnog vremena i da pojedine kompjuterske igre imaju i dosta loš uticaj na razvoj ličnosti učenika.

Nove generacije učenika zahtevaju potpuno novi i drugačiji pristup nastavi zbog drugačijeg pogleda na svet. Učenje kroz digitalne igre može biti odličan doprinos predavanju u učionici. Ono otkriva nove načine korišćenja informacionih i komunikacionih tehnologija i istovremeno pruža učenicima mogućnost sticanja veština i sposobnosti. Za učenike, učenje igranjem igara može biti učenje i zabava, izazivanje i postizanje boljih rezultata, testiranje različitih uloga, razvijanje eksperimentalnih veština i posmatranje rezultata, izražavanje osećaja, razmišljanje o određenim konfliktnim situacijama. Poboljšanje ključnih veština i koncentracije, može omogućiti bolje pamćenje i povezivanje informacija.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

Zašto koristiti igre u nastavi?

Pojam gejmifikacije Marczevskog, gejmifikacija bez upotrebe IKT-a, gejmifikacija sa upotrebom IKT-a.

Projektno orijentisana nastava pomoću korišćenja igara u nastavi

Primeri korišćenja igara za projektno orijentisanu nastavu, tematsko planiranje pomoću korišćenja igara, veb-alati za različite aktivnosti projektne nastave, Minecraft u nastavi.

Šta možemo naučiti pomoću igara i virtuelne realnosti

Primeri gotovih alata za učenje različitih predmeta, primeri upotrebe edukativnih igara u nastavi, edukativne igre za kognitivno učenje, simulacija, korišćenje virtuelnih igara.

Kreiranje igara za nastavu

Važnost igara u nastavi, kreiranje obrazovnih igara i kvizova, primeri upotrebe LearningApp igara na času, scenario časa uz upotrebu LearningApp-a, kombinovano korišćenje Minecraft-a i LearningApp-a.

Detaljnije o seminaru

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminari: Upotreba onlajn igara u nastavi CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacije o prodavnici

To smo mi … OKC :)

Pravimo obrazovne resurse za koleginice i kolege širom regiona, trudimo se da unapredimo naše sisteme obrazovanja i da dokažemo da je obrazovanje ono što menja svet na bolje. Nadam se da ćemo to dokazati zajedno sa vama.