OKCknjizara_sertifikat1

Sertifikat:  32 boda

OKCknjizara_score1

Učenje kroz digitalne igre

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG: 25 €

BiH: 50 KM

MA: 1560 MKD

3.300,00 RSD

Veoma se često postavlja pitanje da li je kompjuterskim igrama mesto u školi? Iako su računarske igre postale svakodnevni deo života širom sveta i kao takve postale jako važna tema u današnjem društvu, uopšteno je mišljenje da učenici kompjuterske igre koriste samo radi zabave, bespotrebnog trošenja slobodnog vremena i da pojedine kompjuterske igre imaju i dosta loš uticaj na razvoj ličnosti učenika.

Nove generacije učenika zahtevaju potpuno novi i drugačiji pristup nastavi zbog drugačijeg pogleda na svet. Učenje kroz digitalne igre može biti odličan doprinos predavanju u učionici. Ono otkriva nove načine korišćenja informacionih i komunikacionih tehnologija i istovremeno pruža učenicima mogućnost sticanja veština i sposobnosti. Za učenike, učenje igranjem igara može biti učenje i zabava, izazivanje i postizanje boljih rezultata, testiranje različitih uloga, razvijanje eksperimentalnih veština i posmatranje rezultata, izražavanje osećaja, razmišljanje o određenim konfliktnim situacijama. Poboljšanje ključnih veština i koncentracije, može omogućiti bolje pamćenje i povezivanje informacija.

Teme na seminaru:

Seminar je koncipiran kao i svi OKC seminari, a teme koje se obrađuju su:

OKCknjizara_pin1

Zašto koristiti igre u nastavi?

Pojam gejmifikacije Marczevskog, gejmifikacija bez upotrebe IKT-a, gejmifikacija sa upotrebom IKT-a.

OKCknjizara_pin1

Projektno orijentisana nastava pomoću korišćenja igara u nastavi

Primeri korišćenja igara za projektno orijentisanu nastavu, tematsko planiranje pomoću korišćenja igara, veb-alati za različite aktivnosti projektne nastave, Minecraft u nastavi.

OKCknjizara_pin1

Šta možemo naučiti pomoću igara i virtuelne realnosti

Primeri gotovih alata za učenje različitih predmeta, primeri upotrebe edukativnih igara u nastavi, edukativne igre za kognitivno učenje, simulacija, korišćenje virtuelnih igara.

OKCknjizara_pin1

Kreiranje igara za nastavu

Važnost igara u nastavi, kreiranje obrazovnih igara i kvizova, primeri upotrebe LearningApp igara na času, scenario časa uz upotrebu LearningApp-a, kombinovano korišćenje Minecraft-a i LearningApp-a.

Detaljnije o seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Online seminari: Upotreba onlajn igara u nastavi CG/BiH/MK“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.