Radionica V – Predrasude nam pokazuje u kojoj meri one utiču na negativno ponašanje u društvu. Da pojednostavim, ako naučimo kako se otpuštaju predrasude  neutralisaćemo i izbeći  veliki broj nesuglasica i sukoba u komunikaciji.
Radionica sdrži ilustracije i zadatke koji prate tekst čineći ga interesantnim i lakše razumljivim za učenike (i vođe radionice).
Tema je opšta i interesantna za sve u vaspitno-obrazovnom sistemu, prvenstveno nastavnicima koji drže predavanja i radionice: građansko vaspitanje, razrednim starešinama, pedagozima, psiholozima, medijatorima i dr.

440,00 RSD

Ciklius radionica “Od identiteta do diskriminacije” čini čvrst temelj za unapređenje komunikacijskih veština, koje su nam potrebne za kvalitetniji napredak u sardnji i timskom radu.

Radionica V obrađuje predrasude, koje su uzrok negatvnog ponašanja u društvu, a neretko su i uvod u diskriminaciju. Ova prezentacija sadrži mnogo primera različitih oblika predrasuda i smernica za njihovo prepoznavanje, odbacivanje i prvazilaženje. Ukratko, ako naučimo kako se otpuštaju predrasude  predupredićemo veliki broj nesuglasica i sukoba u komunikaciji.

Ove radionice imaju za cilj da pomognu mladima da, na jedan lak način, upoznaju pojmove koji su prisutni u svakodnevnoj komunikaciji (neretko kao kamen spoticanja). Materijal se može prilagoditi (spajanjem više radionica) za  interni seminar u ustanovi, među zaposlenima ili na nivou đačkog parlamenta. Sadržaj radionice je u formatu prezentacije.

Metoda rada je iskustveno učenje. Iskustvo se obogaćuje radom na zadacima

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Radionica V – Predrasude“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.