OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 32

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  19 €

BiH:  37 KM

SRB:  2100 RSD

2.100,00 RSD

O seminaru

Ovo je seminar koji će vam proširiti vidike iz svih oblasti matematike. Ko voli matematiku zavoleće je još više, a ko je baš i ne voli, zaljubiće se na prvi pogled. Matematika je neophodna u svim segmentima rada i života u nekom svom obliku. Da li je to algebarsko izračunavanje ili statistika ili verovatnoća ili projektovanje mosta ili proračun u meteorologiji ili pri projektovanju u avio kompaniji… i tako bismo mogli do sutra da nabrajamo.

Ovaj seminar će osposobiti nastavnike za rukovanje veoma moćnim alatom pomoću kog će moći da pomognu svojim đacima da shvate matematiku na pravi način i da uđu u taj čarobni svet.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Svima koji koriste matematiku u bilo kom obliku: algebra, geometrija, statistika, verovatnoća, analiza… znači, seminar može da bude koristan velikom dijapazonu zanimanja. Naglasimo, u ovom trenutku, samo nastavnike matematike, elektrotehnike, elektronike, građevine i fizike, ali je program jako zanimljiv i za nastavnike matematike u osnovnim školama koji tek treba da pokažu svojim učenicima koliko je matematika zanimljiva. I da matematika nije bauk.

Ukratko:

  • Učiteljima
  • Nastavnicima u osnovnoj i srednjoj školi
  • Zaposlenima u oblasti elektrotehnike i građevine
  • Dizajnerima u raznim oblastima

Teme:

 1. Zašto GeoGebra? – Upoznavanje učesnika sa alatom GeoGebra,  mogućnostima ovog alata i razlozima zbog kojeg je ovaj alat potrebno koristiti.
 2. Klizač i dinamičke funkcije– Učesnici će naučiti kako da primene mogućnosti GeoGebre kod dinamičkih funkcija i sličnosti trouglova. Kroz nekoliko vežbi i aktivnosti uvežbaće neke osnovne funkcije.
 3. 3D prikaz – Učesnici će naučiti kako da rade u trodimenzionalnom koordinatnom sisitemu.
 4. GeoGebra knjiga – Učesnici će naučiti kako da kreiraju udžbenik koji će biti prilagođen njihovim potrebama i dostupan učenicima i kolegama. Nedostatak adekvatne literature može da se nadoknadi na ovaj način. Takođe ćemo ući u neke trikove nastave na daljinu uz pomoć GeoGebre.
 5. Završni rad – Kreiranje GeoGebrine interaktivne učionice, koju je moguće povezati i sa svojim drugim načinima onlajn komunikacije sa učenicima.

Moderatorka

Olgica Rakić

Završila elektrotehnički fakultet na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 1996. U elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu počela da radi prethodne godine kao apsolvent, a po sticanju zvanja diplomirani inženjer elektrotehnike prelazi u rodni Zrenjanin i počinje da radi u EGŠ “Nikola Tesla” gde ostaje sve do dana današnjeg, bez trenutka razmišljanja da napusti ovaj divni posao. Pored svih školskih obaveza koje sprovodi sa učenicima, uključujući i mnogobrojna takmičenja, formirala je sa istim tim učenicima rok bend i rok hor koji redovno održavaju koncerte. To je, ujedno, i hobi i ljubav. Svira flautu i harmoniku i uživa u čitanju (naročito preporučuje Daglasa Adamsa i Ju Nesbea).

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: GeoGebra u nastavi“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.