Stilovi komunikacije su drugi u nizu ciklusa Osnovni pojmovi komunikacije i obavezan su deo za sve koji imaju bilo kakve amibicije ka usavršavanju psihosocijlnih veština, koje su utemeljene u  osnovnom pojmovima o komunikaciji.

350,00 RSD

Stilova u komunikaciji ima više, da bismo mogli unapređivati sopstveni stil moramo upoznati karakteristike različitih stilova.

Razmatraćemo sve stilove komunikacije; kako one koji iz nekih razloga ili okolnosti (istorijski događaji, kulturno nasleđe, lični interesi i sl.) nemaju koren u sigurnosti nego u drugim osećanjima; tako i poželjan stil komunikacije – asertivan stil.

Asertivnost je važna socijalna veština koja pomaže osobi da aktivno preduzima korake prema ostvarivanju svojih ciljeva bez straha, a da pri tom ne ugrožava interese drugih osoba. U  društvu asertivnih ljudi svi se osećaju opušteno, prijatno i prihvaćeno.

Ove informacije su potrebne svima, bez izuzetka! Mladima/učenicima bi bilo vrlo korisno da se upoznaju sa stilovima komunikacije u ranoj mladosti, kako bi svesno doneli odluku o razvoju sopstvenog modela komunikacije i skratili vreme “lutanja.”

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Stilovi ponašanja u komunikaciji“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

AC ANTE govor reči i slike

Polja interesivanja autorke Ac ante razvijaju se u oblasti vizuelne i verbalne komunikacije. Likovni medij njenog obraća javnisti je fotografija. Na tom polju ima veliko iskustvo u sledećim žanrovima: ekologija, nauka u medicini, učesnik više desetina kolektivnih izložbi umetničke fotografije, u zemlji i inostranstvu. U vaspitno pedagoškom radu posebno se ponosi činjenicom da su njeni učenici osvajali preko 40 nagrada od I – III mesta na Republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija – fotografija, kao i na drugim likovnim konkursima. Veštine u oblasti komunikacije oblikuje više od dve decenije kroz: literaturu, seminare, radionice, treninge iskustvenim metodama. Autor i moderator programa i resursa za predavanja i radionice u oblasti komunikacijskih veština.

Prodavnica autora