Trajanje oko 4 h

Online tribina

30 KM

14 €

1500 RSD

1.500,00 рсд

Zašto ovaj stručni skup?​

Digitalno nasilje je aktuelna tema u obrazovnim ustanovama, ali još aktuelnija u medijima. Pokušaj da se ovaj problem reši raznim pravilnicima i aktima ne daje rezultate, jer je neophodno da znamo kako da reagujemo u određenim situacijama i kako dalje da radimo na prevenciji. Važno je sprečiti, a ne lečiti.

Na stručnom skupu predstavićemo situacije i načelna rešenja tih situacija, otvorićemo mnoga pitanja, a neka ćemo i zatvoriti. Nakon ovog stručnog skupa biće Vam jasnije kako reagovati, kakve odluke doneti i kako sprečiti digitalno nasilje.

Kome je stručni skup namenjen?

Svima koji se pitaju da li su sigurni da umeju da prepoznaju digitalno nasilje, da li bi znali da reaguju u određenim situacijama, kao i onima koji žele da upotreba tehnologije u ustanovi bude prednost i pomoć, a ne problem.

Potrebna predznanja za ovaj stručni skup

Kao i na svakom obliku stručnog usavršavanja koje organizuje OKC, i ovde uvodimo tehničke novine. Pored konkretnih sadržaja iz same teme stručnog skupa, ovde ćemo Vam pokazati i određene novine i inovacije u domenu onlajn sastanaka, stručnih skupova i konferencija.

Neophodno je poznavanje rada na internetu, odnosno praćenje onlajn sastanka putem ZOOM programa i rad na gugl dokumentima. Čak i ako niste do sada koristili ZOOM, mi ćemo Vam dati detaljno uputstvo pre same realizacije. 

Teme skupa:

  1. Blok 1 – Pojam digitalnog nasilja, kako ga prepoznati.
  2. Blok 2 – Reagovanje u situacijama digitalnog nasilja.
  3. Blok 3 – Od prevencije do rešenja​.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Stručni skup: Digitalno nasilje u ustanovi, od prevencije do rešenja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *