Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 32

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  19 €

BiH:  37 KM

SRB:  2100 RSD

2.100,00 RSD

O seminaru

Da li se često osećate bezvoljno, malaksalo, premoreno? Imate li zdravstvene tegobe? Ulazite li u konflikte sa kolegama i drugima češće nego inače? Osećate li kao da vam ništa ne ide od ruke, da nemate dovoljno vremena za sve što morate da obavite? Da li vas opterećuju i zamaraju tuđi problem; poželite li često da se osamite? Koristite li lekove za smirenje ili konzumirate alkohol češće i više nego ranije? Da li ste u poslednjih godinu dana pomislili da treba da promenite posao?

Ako ste na barem dva pitanja odgovorili pozitivno, nalazite se na pravom mestu. Ovaj seminar pomoći će vam da se upoznate sa teorijskim konceptima stresa/sindroma izgaranja na radnom mestu, steknete veštine i znanja za prepoznavanje i samoprocenu nivoa stresa, primenjujete strategije i tehnike za prevenciju, upravljanje i lečenje stresa i kreirate lični plan upravljanja stresom.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Prvenstveno zaposlenima u ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, uključujući i zaposlene u domovima učenika.

Dobrodošli su i svi oni koji žele da spoje zanimljivo i korisno u brizi o sopstvenom zdravlju.

Teme:

  1. Stres i sindrom izgaranja – upoznaćemo vas sa pojmovima stresa i sindroma izgaranja, njihovim fiziološkim osnovama i stadijumima razvoja; takođe, pojasnićemo simptome stresa i sindroma izgaranja, prevenciju i njihovo lečenje i pokušaćemo da odgovorimo na pitanje da li je sindrom izgaranja profesionalno oboljenje zaposlenih u prosveti.
  2. Stres na radnom mestu – kroz sadržaje u vezi sa stresom na radnom mestu pojasnićemo koje su to tehnike i strategije za sprečavanje stresa, kako lečiti stres i njegove posledice, a takođe ćemo pokušati i da odgovorimo na pitanje da li radno okruženje utiče na nivo stresa na radnom mestu.
  3. Timskim radom u odbrani od stresa – pojasnićemo pojam tim bildinga, njegovu motivacionu ulogu, razloge nefunkcionalnosti timova; takođe, razmotrićemo pitanja tim bildinga u prosveti.
  4. Karijera bez stresa – odgovorićemo na pitanje da li se stres može izbeći u školi/vrtiću, razmenićemo korisne savete i pojasnićemo kako da planirate način upravljanja stresom na radnom mestu.

Moderatorka

Gorana Kiković

Diplomirani defektolog-oligofrenolog, zaposlena u osnovnoj školi za obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom ”Boško Buha” u Beogradu. Zahvaljujući višegodišenjem iskustvu u pružanju dodatne podrške učenicima iz osetljivih grupa u redovnim osnovnim školama objavila je vise autorskih tekstova i stručnih radova na temu inkluzivnog obrazovanja, a u radovima se takođe bavila i aktuelnim stanjem u stručnom usavršavanju defektologa, kao i stresom/sindromom izgaranja kod zaposlenih u obrazovanju. Realizator je edukacija i radionica na temu inkluzivnog obrazovanja, a do sada je više puta izlagala stručne radove na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima. Učestvovala je u prvom pilotiranju državne mature za decu sa posebnim potrebama. Aktivan je član Društva defektologa Srbije, u kom obavlja funkciju tehničkog sekretara, član je Društva učitelja Beograda, kao i saradnik udruženja za MNRO. Od 2019. godine član je interesorne komisije u dve beogradske opštine, a od 2021. godine i član OKC tima.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Upravljanje stresom na radnom mestu“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.