OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  16 €

BiH:  29 KM

SRB:  1500 RSD

1.500,00 RSD

Kako je nastao ovaj seminar?

Ideja za seminar „Virtuelne ekskurzije“ javila se početkom vanrednog stanja, u vrlo plodnom periodu za samu virtuelnu realnost. Tokom pandemije, nisu se samo škole okrenule onlajn svetu, već su i mnoge druge institucije poput muzeja, arheoloških parkova, galerija, otvorile svoja virtuelna vrata i tako pružile priliku posetiocima da, uprkos vanrednom stanju, iskoriste virtuelni svet na najbolji mogući način.

Kao i svako u kriznom periodu, mi smo tokom ovog stanja promišljali o alternativi školskim, realnim ekskurzijama. Želeli smo da pronađemo načine da otptujemo uprkos zatvorenim granicama. Pitali smo se kako uopšte da pružimo đacima iskustvo da otputuju u potpuno druge krajeve sveta u koje, bilo da je vanredno stanje ili ne, možda nikada neće realno moći da otputuju.

Tako se javila ideja o seminaru „Virtuelne ekskurzije“ čiji je opšti cilj kreiranje virtuelnih ekskurzija pomoću jednog savremenog i retkog programa kojim se ovo može uraditi. Pod virtuelnim ekskurzijama podrazumevamo sve virtuelne obilaske različitih destinacija širom sveta – gradova, reka, muzeja, fakulteta, laboratorija, parkova…. Nema ograničenja jer „Google Earth“ – virtuelni globus koji koristimo na ovom seminaru – obuhvata ceo svet.

Kome je namenjen ovaj seminar?

  • Onima koji su čuli za pojam virtuelne realnosti, ali ne i kako da je iskoriste u svojoj nastavi.
  • Onima koji još uvek nisu posetili virtuelne muzeje u Srbiji i širom sveta.
  • Onima koji žele da „otputuju“ van našeg sunčevog sistema.
  • Onima koji bi želeli da nauče da kreiraju virtuelne ekskurzije/ ture i unaprede didaktiku svojih časova.
  • Onima koji još uvek nisu koristili „Google Earth“- virtuelni globus.

Teme:

 1. Školske ekskurzije: cilj, značaj i alternative – Ovu temu koristimo da se podsetimo značaja školskih ekskurzija, pronađemo veze između takvih ekskurzija i same tehnologije i osvetlimo alternativne (virtuelne) načine na koje možemo putovati i obilaziti različita mesta širom sveta. U ovoj temi očekuju vas i konkretni linkovi virtuelnih tura, poseta i obilaska različitih institucija koje možete obići potpuno besplatno, iz svojih domova.
 2. Virtuelne ekskurzije u „Google Earth“ programu Tema namenjena upoznavanju veb verzije ovog programa koju koristimo za izradu virtuelnih ekskurzija, i pojašnjavanju kako se kreiraju virtuelne ekskurzije u ovom programu. U temi se bavimo praksom – izradom virtuelih ekskurzija – tako da vas ovde očekuju konkretne video-lekcije koje detaljno prikazuju korišćenje samog programa i izradu virtuelnih ekskurzija.

Moderatorka

MiljanaBtransp

Miljana Bosijoković

Miljana radi na poziciji – administrator za razvoj sistema u Obrazovno kreativnom centru, od početka 2020. godine. Studije andragogije Filozofskog fakulteta završava u Beogradu, nakon čega se vraća u svoj rodni grad. Tokom proteklih godina, eksperimentiše sa svojim znanjima i veštinama kroz različite stručne prakse i volontiranja, na pozicijama: socijalnog radnika u centru za socijalni rad; andragoga u osnovnim školama za obrazovanje odraslih; andragoga u službi za tretman okružnog zatvora; saradnika u nevladinoj organizaciji Neostart… Još na fakultetu, upoznala se sa platformom za onlajn učenje i tada se prvi put oprobala u ulozi instrukcionog dizajnera, a to iskustvo danas joj veoma pomaže tokom rada u Obrazovno kreativnom centru.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Virtuelne eskurzije“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.