Cilj ovog zadatka je da usmeri učenike na osvešćivanje činjenice da se mora razmišljati prilikom odabira motiva i kompozicije kadra. Istovremeno, prolaskom kroz ovu vežbu učenici se polako uvode u pojam prisustva likovnosti u fotografskom izrazu.

Uputstavo za zadatak sadrži primere koji učenicima dodatno, vizuelno približava zahteve zadatka; samo da ne koporaju kompozicije sa primera.

Namenjeno je svima koji programski imaju fotografiju tokom srednje škole, skcijama i fanovima fotografije.

260,00 RSD

Ovaj zadatak je drugi u nizu vežbi i jako je važan. Cilj ovog zadatka je da usmeri učenike da osveste činjenicu da se mora RAZMIŠLJATI prilikom odabira motiva i kompozicije kadra. Istovremeno prolaskom kroz ovu vežbu učenici se polako uvode u pojam prisustva likovnosti u fotografskom izrazu.

Ciljevi zadatka:

  • Ovladavanje tehničkim parametrima kako bi se stekle fotografske i izvođačke veštine
  • Razvoj vizuelnog senzibiliteta – sposobnost uočavanja i opažanja
  • Formiranje estetskog suda, estetska osetljivost – sigurnost u procenjivanju i uočavanju
  • Rešavanje konteksta – povezivanje i primena znanja iz različitih oblasti

Uputstava za zadatak sadrži primere koji treba da učenicima dodatno, vizuelno približe zahteve zadatka; nikako da koporaju primere.

Namenjen je svima koji uče osnove fotografije, a prvenstveno učenicima fotografske i likovne struke.  Može biti koristan za širu publiku koja želi bolje snimke za mreže i drugu namenu.

Zadatak je pripremljen u formatu prezentacije i može se projektovati na većim površinama.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zadatak 2: Kontrola prostora“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

AC ANTE govor reči i slike

Polja interesivanja autorke Ac ante razvijaju se u oblasti vizuelne i verbalne komunikacije. Likovni medij njenog obraća javnisti je fotografija. Na tom polju ima veliko iskustvo u sledećim žanrovima: ekologija, nauka u medicini, učesnik više desetina kolektivnih izložbi umetničke fotografije, u zemlji i inostranstvu. U vaspitno pedagoškom radu posebno se ponosi činjenicom da su njeni učenici osvajali preko 40 nagrada od I – III mesta na Republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija – fotografija, kao i na drugim likovnim konkursima. Veštine u oblasti komunikacije oblikuje više od dve decenije kroz: literaturu, seminare, radionice, treninge iskustvenim metodama. Autor i moderator programa i resursa za predavanja i radionice u oblasti komunikacijskih veština.

Prodavnica autora