Linija je osnovni likovni element; tokom  vežbe učenici savladavaju karakter i vrstu linije, prevodeći  je na fotografski format u kome će govor linije biti dominantan.

Prezentacija sadrži primere različitih motiva, koji učenicima mogu dati potrebnu inspiraciju za pristup zadatku.

Metoda usvajanja znanja: Iskustveno učenje.

260,00 RSD

Zadatak 5: Obrda likovnih elemenata – Linija, sadrži instrukcije za obradu linije kao osnovnog likovnog elementa, komponovanje linijske kompozicije i primere na različitim motivima transformisanim u  fotografiju. Ovaj zadatak u srednjoškolskom programu sledi posle teoretske obrade linije.

Put do usvajanja znanja: Iskustveno učenje

Zadatak je u formatu prezentacija koja se može projektovati na veće površine radi podsticanja učenika na postavljanje pitanja i učešće u diskusiji na času.

Namenjeno je svima koji uče osnove zanatske fotografije u svim godinama srednje škole, fotografskim sekcijama i učenicima likovne struke u prvom nivou učenja.  Može biti interesantan materijal široj publici koja želi bolje snimke za lične potrebe.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zadatak 5: Obrada kikovnih elemenata – Linija“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

AC ANTE govor reči i slike

Polja interesivanja autorke Ac ante razvijaju se u oblasti vizuelne i verbalne komunikacije. Likovni medij njenog obraća javnisti je fotografija. Na tom polju ima veliko iskustvo u sledećim žanrovima: ekologija, nauka u medicini, učesnik više desetina kolektivnih izložbi umetničke fotografije, u zemlji i inostranstvu. U vaspitno pedagoškom radu posebno se ponosi činjenicom da su njeni učenici osvajali preko 40 nagrada od I – III mesta na Republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija – fotografija, kao i na drugim likovnim konkursima. Veštine u oblasti komunikacije oblikuje više od dve decenije kroz: literaturu, seminare, radionice, treninge iskustvenim metodama. Autor i moderator programa i resursa za predavanja i radionice u oblasti komunikacijskih veština.

Prodavnica autora