Načela kompozicije – Zadatak 7  obrađuje načelo kompozicije po repeticiji uz primere fotografija komponovanih po istom načelu i uputstvima za pristup zadatku.

Zadatak je u formi prezentacije i može se projektovati na većoj površini tokom pripreme za vežbu.

Namenjen je svima koji uče elementarnu fotografiju, foto sekcijama; zatim učenicima likovne struke u prvoj godini učenja i fanovima dobrih snimaka.

260,00 рсд

Načela kompozicije – Zadatak 7  obrađuje načelo kompozicije po repeticiji uz primere fotografija komponovanih po istom načelu i uputstvima za pristup zadatku.

Metod rada: Iskustveno učenje u kome učenik prolazi više faza pod vođstvom nastavnika tokom konsultacija i rada na zadatku.

Ciljevi vežbe:

  • Razvoj vizuelnog senzibiliteta – sposobnost uočavanja i opažanja
  • Formiranje estetskog suda, estetska osetljivost – sigurnost u procenjivanju i uočavanju
  • Rešavanje problema – povezivanje i kombinovanje znanja iz više različitih oblasti

Likovna kultura je po svom sadržaju veoma kompleksna. Ona je od primarne važnosti za pravilan razvoj kreativnosti ukljčujući i kogniciju, kod učenika. Fotografija je jedna njena grana koja komunicira sa većim brojem nauka, što je čini pogodnim medijom za realizaciju ciljeva vaspitno-obrazovnog rada, kako u užem tako i u širem smislu.

Namenjeno je svima koji uče osnove zanatske fotografije u svim godinama srednje škole, fotografskim sekcijama i učenicima likovne struke u prvoj godini učenja.  Može biti interesantan materijal za širu publiku koja želi bolje snimke za lično zadovoljstvo.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zadatak 7: Načela komponovanja – Repeticija“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *