OBRAZOVNI KREATIVNI CENTAR BOR
Mesto: 19210 Bor | Ulica i broj: D.R. Bobija 6/1
Šifra delatnosti: 9499| Naziv delatnosti: Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja
Matični broj: 28048025 | PIB: 107095175
Web: knjizara.okc.rs | Telefon:064/286 3080 | Email: knjizara@okc.rs

Ovim uslovima definisana su pravila kupovine i obaveze prodavca i kupca proizvoda i usluga na Knjižari OKC.

Način plaćanja

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše platne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Knjižara OKC podržava sledeće načine plaćanja:

– plaćanje debitnim ili kreditnim karticama
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na stranici bezbednog plaćanja izvršite plaćanje VISA, DINA, MASTER ili MAESTRO karticom. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email nakon izvršenja plaćanja.

Dostava robe i eventualna ograničenja

Na sajtu Knjižara OKC predmet preuzimanja, odnosno kupovine mogu biti digitalni (virtuelni) proizvodi i usluge i fizički proizvodi.

  • Pod digitalnim proizvodima se podrazumevaju resursi u digitalnom formatu koje kreiraju autori/prodavci i postavljaju u svoje prodavnice na sajtu Knjižara OKC.
  • Pod digitalnim uslugama se podrazumeva usluga koju vrši autor/prodavac putem interneta a postavlja je kao informaciju u svoju prodavnicu na sajtu Knjižara OKC.
  • Pod fizičkim proizvodom podrazumeva se proizvod u štampanom ili drugom fizičkom obliku koji poseduje autor/prodavac koji se na prodavnici autora/prodavca postavlja kao informacija.

Preuzimanje digitalnog proizvoda sa sajta Knjižara OKC vrši se elektronskim putem, odnosno direktnim preuzimanjem preko dugmeta/sistema za preuzimanje digitalnih resursa ili putem elektronske pošte.

Preuzimanje digitalne usluge sa sajta Knjižara OKC vrši se komunikacijom između autora/prodavca i kupca digitalne usluge. Nakon plaćanja digitalne usluge autor/prodavac kontaktira kupca i obezbeđuje mu dalju podršku, odnosno korisničko ime i lozinku za pristupanje onlajn usluzi koju nudi (onlajn seminar, vebinar, diskusiona grupa …)

Preuzimanje fizičkog proizvoda sa sajta Knjižara OKC vrši se dostavljanjem proizvoda na adresu koju je kupac naveo prilikom kupovine proizvoda.

Reklamacija robe i povraćaj sredstava

Kupac ima pravo da reklamira digitalni proizvod ili uslugu koju je kupio na sajtu Knjižara OKC na sledeći način:

Prilikom kupovine digitalnog proizvoda, kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda ako proizvod koji je kupio ne predstavlja ono što je predstavljeno na u prodavnici autora/prodavca. U slučaju da informacija o proizvodu na prodavnici ne prikazuje realan sadržaj digitalnog proizovda, kupac se može obratiti Knjižari OKC i zatražiti povraćaj sredstava preko imejl adrese knjizara@okc.rs u roku od 3 dana od dana kupovine. Knjižara OKC će razmotriti primedbu kupca i proveriti da li informacija o proizvodu na prikazuje realan sadržaj proizvoda i odlučiti o povraćaju sredstava kupcu. Knjižara OKC će odlučiti u roku do 15 dana i obavestiti kupca putem imejl poruke. U slučaju odluke u korist kupca, Knjižara OKC će izvršiti povraćaj sredstava kupcu.

Prilikom kupovine digitalne usluge, kupac ima pravo na reklamaciju kvaliteta usluge, odnosno povraćaj sredstava u slučaju da je nezadovoljan uslugom. U slučaju da je kupac nezadovoljan kupljenom uslugom može se obratiti Knjižari OKC preko imejl adrese knjizara@okc.rs u roku od 3 dana od početka pružanja usluge. Knjižara OKC će razmotriti primedbu kupca i izvršiti proveru kvaliteta kupljene usluge. Knjižara OKC će odlučiti u roku do 15 dana i obavestiti kupca putem imejl poruke. U slučaju odluke u korist kupca, Knjižara OKC će izvršiti povraćaj sredstava kupcu.

Prilikom kupovine fizičkog proizvoda, kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda i na povraćaj sredstava ukoliko je proizvod neispravan, oštećen ili nije u skladu sa opisom na sajtu Knjižara OKC u prodavnici autora/prodavca. Kupac ima pravo na reklamaciju ako u roku od 3 dana od dana preuzimanja fizičkog proizvoda zatraži reklamaciju putem imejla knjizara@okc.rs. Knjižara OKC će zatražiti od kupca vraćanje proizvoda, kupac je dužan da vrati proizvod, a troškove poštarine snosiće kupac. Knjižara OKC će razmotriti primedbu kupca i izvršiti proveru kvaliteta kupljenog proizvoda. U slučaju odluke u korist kupca, Knjižara OKC će izvršiti povraćaj sredstava kupcu.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Knjižara OKC je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Zaštita privatnosti podataka

U ime Knjižare OKC obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Knjižara OKC odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Knjižara OKC je definisala zaštitu privatnosti podataka u Polisi o poštovanju privatnosti korisnika. Polisu možete pogledati na sledećem linku: Polisa

Zaštita poverljivih podataka u transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.