OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Tehnika mape uma je izuzetno efikasan način za uočavanje, analiziranje i prikazivanje informacija u vidu slike. Mape uma su asocijativno, kreativno i logičko sredstvo za izradu beleški koje tačno „preslikavaju“ vaše ideje na papir ili u digitalni format.

Mape uma su moćno nastavno sredstvo za jednostavno pamćenje i razumevanje velike količine informacija. Uz pomoć modifikovanog dijagrama, sačinjenog od boja, slova, simbola i linija, pomažemo mozgu da na vizuelno upečatljiv i logičan način brže, lakše i dugotrajnije skladišti ono što želimo, pri čemu je prisećanje i povezivanje informacija i ideja mnogo efikasnije i sadržajnije.

Ovaj seminar namenjen je svima koji žele da razviju i uvećaju mentalni kapacitet.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Naslov seminara aludira samo na zaposlene u prosveti i vaspitanju, ali mape uma su namenjene, bukvalno, svima koji vode računa o sebi i svom napretku.

Iako su najzainteresovaniji predavači, vaspitači i direktori prosvetnih ustanova, naš narod bi rekao da mape uma mogu da koriste svi „od 7 do 107 godina“ i „od Tokija do Milvokija“, pa skroz levo od Albukerkija.

Teme:

    1. Šta je mapa uma, čemu služi i kako je napraviti? – U prvoj temi ćete se bliže upoznati sa pojmom mapa uma, olujom ideja, kao i sa procesom mapiranja uma, smernicama i načinima crtanja mapa.
    2. Kakve su mape uma u akciji? U ovom segmentu seminara videćete koje zadatke možete rešiti pomoću mentalnih mapa i kako mape možete iskoristiti u obrazovne svrhe.

      Takođe, upoznaćete se sa programima i veb-alatima za izradu digitalne mape, kao i sa metodama primene mape u nastavi.

    3. Kako ste zamislili primenu mape uma u scenariju za čas? – U završnom delu očekuju vas različiti primeri nastavnih časova, rezime seminara, kao i završni zadatak u kom ćete izraditi materijal za jedan vaš čas.

Moderatori

Milan Jovanović

Pozdrav svima, dolazim iz Beograda, gde sam se školovao za istoričara samo da bih predavao istoriju, a imao sam sreće da se to i ostvari. Zahvalan sam što sam kroz ovaj poziv i davno pokrenut blog za učenike www.nacasuistorije.com, kao i istoimene android aplikacije, dobio priliku da uspostavim saradnju sa dva izdavača za koje sam radio recenzije i evaluacije udžbenika za osnovnu školu, izrađivao e-udžbenike, zbirke testova i radne sveske. Bio sam dovoljno entuzijasta pa sam „za svoj groš“ izdao komplet testova iz istorije za osnovnu školu.

Saradnik sam OKC od 2019. godine.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Mape uma u obrazovno vaspitnom procesu“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *