OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ideja interneta i razloga njegovog nastanka, danas je delimično zaboravljena, pogotovo kod mladih ljudi, učenika, studenata. Umesto da osnovna uloga interneta bude edukacija i informisanost, danas internet, prvenstveno mladima, služi isključivo za komunikaciju i zabavu putem društvenih mreža. Kao najuticajnijim edukatorima učenika, na nama je da im internet predstavimo kao sredstvo za učenje, rad, stvaranje i kreativnost.

Prateći razvijene obrazovne sisteme u svetu, primetili smo da, pored velikog broja servisa za e-učenje, većina edukatora, pedagoga, direktora škola, ima i svoj lični blog preko kog komunicira sa svojim kolegama i učenicima.

Cilj seminara nije da samo naučimo da kreiramo blog već da nastavimo sa uvećanjem baze edukativnih blogova koje će koristiti naši učenici u svakodnevnom učenju. Cilj je da širimo i multipliciramo znanje o kvalitetu obrazovnog procesa putem interneta.

Nadamo se da ćemo u tome i uspeti 🙂

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen svima koji su zaposleni u obrazovno-vaspitnim ustanovama:

  • Nastavniku/profesoru razredne nastave.
  • Nastavniku/profesoru predmetne nastave.
  • Nastavniku praktične nastave.
  • Saradniku, pedagoškom asistentu i pomoćnom nastavniku.
  • Stručnom saradniku.
  • Vaspitaču u domu učenika.
  • Direktoru/pomoćniku direktora.

Teme:

  1. Osnove blogovanja – U toku ove teme učesnici seminara naučiće šta je blog i zašto je važno da imaju svoj obrazovni blog. Kreiraće svoj blog na besplatnoj platformi, osnovne elemente, kao i članke i kategorije na blogu.
  2. Postavljanje multimedijalnog sadržaja i uređivanje dizajna bloga – U ovoj temi učesnici će naučiti kako da na svoj blog dodaju multimedijalni sadržaj, kako da kreiraju i urede strane na blogu, kao i kako da urede dizajn svog bloga.

Moderatori

Marija Đokić

Marija Đokić

Marijine velike ljubavi su muzika, tehnologija i podučavanje. Uspešno ih kombinuje radeći kao nastavnik klavira i klavirski saradnik u MŠ „Isidor Bajić” u Novom Sadu i kao autor i moderator elektronskih seminara u Obrazovno kreativnom centru.

U OKC-u je od njegovog osnivanja – od 2011. godine, a pored ovog, autor je i moderator seminara „Muzika uz pomoć računara” i seminara „Nastava u oblaku”.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Blog kao osnovni digitalni alat zaposlenog u obrazovno-vaspitnim ustanovama“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *