OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 32

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Seminar je nastao iz ideje da se iskoriste prednosti Guglovih alata – mogućnost saradničkog kreiranja, lake organizacije, dostupnosti i deljenja – kako bi vaspitačima olakšali prikupljanje, refleksivno tumačenje i skladištenje materijala kojima dokumentuju razvijanje programa, učenja i razvoj dece. Želeli smo da pomognemo u rešavanju izazova sa kojima se susreću vaspitači: šta zabeležiti, kako sinhrono, sa grupnom koleginicom, decom, roditeljima, raditi na razvijanju programa; kako zajedno kreirati i uređivati materijale; kako i gde beležiti situacije učenja; kako organizovati sav materijal, a da bude dostupan uvek i svugde; kako deliti i predstaviti proces razvijanja programa?

Zato smo odlučili da pokažemo kako dostupnost i jednostavnost korišćenja Gugl Diska i Guglovih saradničkih alata može pomoći da se ovi izazovi prevaziđu. Nakon ovog seminara nećete više imati potrebu da pretražujete po papirima, fotografijama, fasciklama, da razmišljate šta ste, ili niste dali roditeljima, kolegama ili saradnicima na uvid.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar „Digitalne tehnologije kao podrška dokumentovanju u vrtiću“ namenjen je zaposlenima u predškolskim ustanovama koji žele da nauče koji im alati mogu pomoći u procesu dokumentovanja kao timskog procesa i zajedničke aktivnosti svih učesnika u programu.

Vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima – koji žele da pojednostave proces dokumentovanja: zajednički kreiraju, dele, organizuju materijale, unaprede, promovišu program, učenje dece i svoju praksu.

Stručnim saradnicima u predškolskim ustanovama – koji žele da se bolje povežu sa vaspitačima, imaju bolji uvid i aktivno učestvuju u razvijanju realnog programa, unaprede refleksivnu praksu i aktivno učestvuju u građenju zajednice učenja u svojim vrtićima.

Teme:

  1. Mogućnosti elektronskog dokumentovanja u skladu sa programskom koncepcijom “Godine uzleta” – U ovoj temi, pored podsećanja na osnovne strategije i principe kojima se vaspitači vode u razvijanju programa, razmatramo mogućnosti elektronskog dokumentovanja u skladu sa koncepcijom programa “Godine uzleta”. Upoznaćete se sa Gugl Diskom i Guglovovim saradničkim alatima koje možete koristiti u procesu razvijanja programa U ovoj temi, pored podsećanja na osnovne strategije i principe kojima se vaspitači vode u razvijanju programa, razmatramo mogućnosti elektronskog dokumentovanja u skladu sa koncepcijom osnova programa PVO “Godine uzleta”. Upozanaćete se i sa Gugl Diskom i Guglovim saradnički alatima koje možete koristiti u procesu razvijanja programa.
  2. Upotreba Gugl alata u svrhu praćenja, dokumentovanja, razvijanja i vrednovanja realnog programa u vrtiću – U ovoj temi očekuju vas praktični sadržaji i uputstva kako da Guglove saradničke alate iskoristite u svrhu kreiranja tematskog/projektnog portfolija, praćenja učenja i razvoja dece, vidljivosti programa i građenja zajednice učenja u vrtiću.

Moderatori

Olga Milićević

Olga je master vaspitač, deo OKC zajednice od 2020, zaposlena u PU „Naša radost“ u Aleksandrovcu. Godinama unazad istražuje mogućnosti primene novih tehnologija u radu vaspitača – kako ih mogu primeniti u razvijanju programa i unapređivanju prakse, radu sa decom, saradnji sa roditeljima, umrežavanju i profesionalnom usavršavanju (o čemu piše na svom blogu Digitalna vaspitačica).

Danijela Miletić Trebatički

Danijela je master vaspitač – pedagoški savetnik, zaposlena u PU “Radost”, Srbobran. Učesnik je, inicijator i koordinator različitih projekata u obrazovanju i vaspitanju. Stalno istražuje nove, savremene metode i tehnike vaspitanja i obrazovanja koje se oslanjaju na naučna znanja. Uvek spremna za saradnju sa kolegama, kao i za razmenu profesionalnih iskustava za dobrobit dece i njihove budućnosti. Prati obrazovne trendove i koristi znanja i veštine iz oblasti primene IKT u nastavi.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Digitalne tehnologije kao podrška dokumentovanju u vrtiću“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *