OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:   28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ideja o temi seminara je proizašla iz potrebe za stvaranjem boljih partnerskih odnosa između zaposlenih u obrazovanju i roditelja, koji imaju zajednički cilj – dobrobit deteta!

Seminar Vas upućuje na načine kojima ćete lakše prevazilaziti probleme, na koje nailazite u komunikaciji sa roditeljima učenika. Dobijate alate čijom primenom ostvarujete otvoreniji odnos u međusobnoj komunikaciji. Aktivnosti i zadaci u toku seminara obezbeđuju sticanje iskustva, koje Vam olakšava jasnu, dvosmernu komunikaciju.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen svima, koji rade sa decom i koji kreiraju bolju radnu klimu u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Namenjen je vaspitačima, nastavnicima razredne i predmetne nastave, stručnim saradnicima, direktorima, ostalima koji direktno ili indirektno učestvuju u vaspitno-obrazovnom procesu.

Teme:

  1. Određivanje ličnih granica u komunikaciji – U ovoj temi usmereni smo na odnos nastavnika prema roditeljima.Upoznajete se sa tipovima roditelja s kojima se susrećete. Uočavate načine prevazilaženja nedostataka u komunikaciji.Predstavljamo Vam rad Jespera Jula, danskog porodičnog terapeuta, predavača, autora i pedagoga, koji ističe važnost određivanja ličnih granica u odnosima s roditeljima.Na jasnim i konkretnim primerima ćete imati priliku da uvežbate sve ono kroz šta ste prošli na seminaru.Lekcije u ovoj temi sadrže dosta primera, vežbi, ideja i smernica koje Vas vode ka uspešnijim partnerskim odnosima sa roditeljima učenika.
  2. Komunikacija u obrazovno-vaspitnom procesu Kroz ovu temu se prožima pitanje: Da li ljubaznost i korektnost više znače od jednostavnosti i topline u komunikaciji?Kroz pregršt vezbi otkrivate nove kanale komunikacije.Uočavate različite načine prevazilaženja jezičke tradicije. Pravite razliku između razgovora i komunikacije. Uz dosta primera iz prakse, naizmeničnog smenjivanja teorijskog i praktičnog dela, uvodite se u nove situacije u kojima s lakoćom primenjujete usvojena znanja.

Moderatori

Vesna Mijatov

Vesna je profesor razredne nastave. Više voli da se predstavlja kao učiteljica, jer je to zanimanje koje voli i obavlja s ljubavlju. Osim rada s decom, radi i sa kolegama, sa roditeljima i unapređuje njihov odnos.

Vesna je autor dva akreditovana seminara od strane Ministarstva prosvete. Oba seminara se odnose na produbljivanje partnerskih odnosa škole i roditelja.

Objavljen Stručni rad, u časopisu ”Obrazovna tehnologija” 4/2007, UDK: 371.3, na temu:”Inovativni modeli nastave”.

Voditelj seminara u Društvu za obrazovanje odraslih, Beograd, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Beogradu, katedra za Andragogiju.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Dvosmerna komunikacija zaposlenih u obrazovanju i roditelja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *