OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Zašto ono što možemo uživo videti, osetiti, probati, uraditi, pronaći, ispratiti, čuti… da propustimo?

Ideja za bavljenje ovom temom je potekla iz činjenice da se, prilikom organizacije nastavnih ekskurzija, pre svega bavimo bezbednošću dece, njihovim zdravstvenim stanjem, kvalitetom smeštaja, prevoza i ishrane, disciplinom, a u drugi plan stavljamo samu suštinu ovog vida rada. Naravno da su sva ova pitanja vrlo važna, ali ekskurzija bi trebalo da bude nadgradnja onoga što radimo u redovnoj nastavi. Kako se to ostvaruje naučićete na ovom seminaru. Takođe, mislimo da je važno horizontalno učenje, pa smo vam omogućili uvid u radove drugih polaznika. Na kraju obuke, svaki polaznik će imati konkretan materijal primenljiv u realizaciji jedne od eksurzija u svojoj školi.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar Ekskurzija kao obrazovni resurs je namenjen svima koji žele da nauče kako da bolje iskoriste obrazovni aspekt ambijenta, koji nije svakodnevno dostupan učenicima.

  • Nastavnicima predmetne nastave koji žele da sadržaje svog predmeta približe učenicima kroz različite aktivnosti.
  • Nastavnicima razredne nastave koji žele da učioničko znanje potkrepe konkretnim primerima.
  • Vaspitačima koji žele da u deci probude interesovanje za uočavanje i proučavanje sveta koji ih okružuje.
  • Stručnim saradnicima koji žele da programe eksurzije stave u funkciju aktivnog učenja.

Teme:

  1. O ekskurziji U ovoj temi ćemo definisati pojmove nastavna ekskurzija, studijsko putovanje i nastava u prirodi. Bavićemo se mestom ekskurzije u današnjoj školi i napraviti prve korake ka realizaciji ekskurzije kao obrazovnog resursa. Pripremili smo i priloge koji će olakšati izradu zadataka.
  2. Povezivanje nastavnih sadržaja i sadržaja nastavne ekskurzije U ovoj temi ćete dobiti konkretna uputstva i primere kako da iskoristite obrazovne resurse ekskurzije u cilju ostvarivanja ishoda predmeta i razvijanja učeničkih kompetencija. Na kraju ćete, uz pomoć datog primera, od materijala nastalih tokom seminara, kreirati plan jednog projekta. Svi učesnici koji uspešno završe seminar će imati pristup projektnim planovima drugih učesnika.

Moderatori

Moma Paunović

Učitelj sa tridesetdvogodišnjim iskustvom u radu u kombinovanom odeljenju. Tokom karijere menjao škole i pozicije (1998-2000-nastavnik u dopunskoj školi u Francuskoj, 2014-2016-pomoćnik direktora).

Evaluator udžbenika za 1. i 2. razredosnovne škole. 2018. bio spoljni saradnik ZVKOV-a. Koautor nekoliko objavljenih primera iz prakse (,,Kreativna škola”, ,,Digitalni čas”, ,,Sabor učitelja”).

Voli elektronske seminare, jer dopuštaju raspolaganje sopstvenim vremenom. U nastavi prati dečju radoznalost.

Svetlana Paunović

Učiteljica sa tridesetdvoogodišnjim iskustvom u radu u kombinovanom odeljenju.

Evaluator udžbenika za 1. i 2. razred osnovne škole. 2018. bio spoljni saradnik ZVKOV-a. Koautor i prezenter nekoliko objavljenih primera iz prakse (,,Kreativna škola”, ,,Digitalni čas”, ,,Sabor učitelja”, ,,Saznali na seminaru,primenili u praksi”). Član eTwinning portala i dobitnik Evropske i Nacionalnih oznaka kvaliteta za realizovane projekte.

Koautor rada prezentovanog na međunarodnoj konferenciji u Klužu (Rumunija) i prezenter rada na konferenciji u Velikom Gradištu. Voli da radi na svoj način i intrigira pažnju učenika. Da nije učiteljica brinula bi o napuštenim životinjama i ispravljala krive Drine :).

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Ekskurzija kao obrazovni resurs“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *