OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

“Da li ste ikada poželeli da kreirate svoju obrazovnu igricu? Da li želite da vaši učenici razvijaju veštine rešavanja problema, timskog duha i da budu fokusirani na nastavne sadržaje? Ovaj seminar će vam pomoći da svoja znanja i digitalne veštine objedinite i kreirate nastavne sadržaje u vidu Escape Classroom koncepta. Jednom kada naučite kako da kreirate sopstvenu digitalnu verziju sobe za bekstvo, više nikada nećete želeti da se vratite na frontalni oblik rada i klasične nastavne listiće, a neće ni vaši učenici. Kreatori ovog nastavnog sredstva imaju mogućnost neograničene primene i izmene, tj. prilagođavanja istog u novim obrazovnim situacijama.

Na ovom seminaru ćete proširiti svoja znanja o gejmifikaciji nastave, otkriti zašto su sobe za bekstvo toliko popularne i kako ih vi možete kreirati u digitalnoj formi uz pomoć par veb-alata i uspešno ih uvrstiti u nastavnu praksu. Svi koristimo veb-alate u nastavi, ali da li znamo da ih povežemo i implementiramo u zanimljivu, kreativnu i svrsishodnu obrazovnu aktivnost kojom će se konačno stati na put repetativnom učenju, dosadnim sadržajima i učenju zarad ocene?

Kome je namenjen ovaj seminar?

Escape Classroom je namenjen svima koji žele da nauče kako da kreiraju digitalnu sobu za bekstvo (Escape Room) i da je primenjuju u edukativne i/ili druge svrhe.

Teme:

  1. Šta je soba za bekstvo? – Podsetićemo se zašto je važna gejmifikacija u našim učionicama. Saznaćemo šta je to Escape Room i kako koristiti isti na času u digitalnoj formi. Upoznaćemo se sa primerima soba za bekstvo za mlađe i starije razrede, kao i sa pedagoškim efektima primene Escape Room-a u nastavi. Upoznaćete se sa različitim temama i oblicima Escape Classroom-a, a biće prikazane i šeme predstavljenih primera Escape Classroom-a. Osmislićete temu za svoj Escape Classroom na osnovu koje ćete na kraju kreirati svoju sobu za bekstvo.
  2. Koraci u kreiranju digitalnih soba za bekstvo – U ovoj temi ćemo se upoznati sa alatom LearningApps i mogućnostima njegove primene u kreiranju nastavnih sredstava. Uvidećete zašto je ovaj alat izuzetno važan za kreiranje Escape Classroom-a. Kreiraćete LearningApps vežbe, koje ćete koristiti u vašem projektu, do kraja ove teme.
  3. Izrada i upotreba digitalnih učionica za bekstvo  – U ovoj temi ćete saznati kako se kreira digitalna brava za vaš Escape Classroom projekat uz pomoć Google Forms upitnika.Upoznaćemo se i sa glavnim alatom, ThingLink-om, za kreiranje digitalnog (virtuelnog) prostora vašeg Escape Classroom-a, kao i sa njegovim karakteristikama i mogućim primenama u praksi.Na kraju ove teme imate zadatak da kreirate ceo projekat vašeg Escape Classroom-a, čime ćete objediniti sva sredstva koja ste kreirali korišćenjem predstavljenih veb alata, odnosno, kreiraćete prostor vašeg Escape Classroom-a u alatu ThingLink, postavićete minimum četiri vežbe (tragovi, zadaci, zagonetke, rebusi…) koje ste kreirali uz pomoć alata LearningApps, te postaviti digitalnu bravu koju ste kreirali uz pomoć alata Google Forms.Seminar obiluje tutorijalima u formi video materijala, uz prateće tekstualne i vizuelne sadržaje. Na seminaru možete videti dobre primere iz prakse i oceniti loše.

Moderatori

Maja Milosavljević

Maja Milosavljević

Maja je završila srednju medicinsku školu “Nadežda Petrović” u Zemunu, nakon čega upisuje Učiteljski fakultet u Beogradu, gde završava i master studije. Radila je u nekoliko beogradskih osnovnih škola (OŠ “Jovan Miodragović”, OŠ “Nikola Tesla”, OŠ “Drinka Pavlović” i OŠ “Oslobodioci Beograda”) u dečjem boravku i u redovnoj nastavi. Od skoro kreira i uređuje blogove i nastavne sadržaje na svom blogu i na YouTube stranici pod nazivom “Otvorena e-učionica”. Čim joj deca još malo porastu, češće će se baviti istom. Stručno usavršavanje ne vidi kao namet, već kao način za profesionalni razvoj i osamostaljivanje, te ga smatra faktorom ličnog rasta i razvoja. Ponosni je vlasnik dva psa, dve mačke, terase pune cveća i polica puna knjiga, kao i pregršt uspomena sa raznih putovanja. U slobodno vreme se bavi ličnim razvojem, sopstvenom decom, dekupažom, uređenjem doma. Večiti filantrop, optimista, avanturista i dete u duši, željno novih znanja, putovanja, poznanstava i iskustva.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Escape Classroom – univerzalna nastavna metoda“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *