OKCknjizara_sertifikat1

Neakreditovani seminar

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 32

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  19 €

BiH:  37 KM

SRB:  2100 RSD

2.100,00 RSD

O seminaru

“Escape Classroom” je nastao prema uzoru na “Escape Room” koncept. Na ovom seminaru ćete proširiti svoja znanja o gejmifikaciji nastave, otkriti zašto su sobe za bekstvo toliko popularne i kako ih vi možete kreirati u digitalnoj formi uz pomoć par veb-alata i uspešno ih uvrstiti u nastavnu praksu. Svi koristimo veb-alate u nastavi, ali da li znamo da ih povežemo i implementiramo u zanimljivu, kreativnu i svrsishodnu obrazovnu aktivnost kojom će se konačno stati na put repetativnom učenju, dosadnim sadržajima i učenju zarad ocene?

Da li ste ikada poželeli da napravite svoju obrazovnu igricu? Da li želite da vaši učenici razvijaju veštine rešavanja problema, timskog duha i da budu fokusirani na nastavne sadržaje? Ovaj seminar će vam pomoći da svoja znanja i digitalne veštine objedinite i kreirate nastavne sadržaje u vidu “Escape Classroom” koncepta. Jednom kada naučite kako da kreirate sopstvenu digitalnu verziju sobe za bekstvo, više nikada nećete želeti da se vratite na frontalni oblik rada i klasične nastavne listiće, a neće ni vaši učenici.

Kome je namenjen ovaj seminar?

  • Učiteljima.
  • Nastavnicima u osnovnim i srednjim školama.
  • Profesorima.
  • Stručnim saradnicima.
  • Članovima tima za profesionalni razvoj zaposlenih.
  • Članovima tima za ostvarivanje uglednih i oglednih časova i aktivnosti.
  • Prosvetnim radnicima koji čine naš obrazovni sistem boljim za sve.
  • Entuzijastima.
  • Svim znatiželjnima.

Teme:

 1. Šta je to Escape Room? – U okviru ove teme upoznaćete se sa gejmifikacijom i koliko je ona važan element u našim učionicama. Saznaćete šta je to ustvari Escape Room i na koji način ga možemo iskoristiti na našim časovima u učionici, kao i kakve pedagoške efekte  korišćenje Escape Room-a donosi.
 2. Koraci u kreiranju Escape Room-a– Ova tema upoznaće vas sa nekim od najčešćih koraka koje je potrebno proći prilikom kreiranja Escape Room-a. Zbog čega je važno kreirati skicu kretanja kroz Escape Room. Na koji način se kreiraju interaktivne vežbe čijim rešavanjem dobijamo delove lozinke za beg iz sobe.
 3. Prostor Escape Room-a – Ova tema će vam dati određene ideje za kreiranje jednog Escape Room prostora. Videćete na koji način možete kreirati Escape Room prostor pomoću veb-alata ThingLink i kako postaviti korake za kretanje u sobi za bekstvo. Naučićete i na koji način se kreira jedna digitalna brava koju je potrebno da vaši učenici otključaju kako bi pobegli iz sobe.
 4. Vreme je za beg iz sobe – U poslednjoj temi pomoću veb-alata Bitmoji moći ćete da kreirate stikere koji mogu učenicima predstavljati nastavnika kojih ih uvodi u priču i objašnjava im avanturu u Escape Room-u. Na kraju teme kompletiraćete svoj Escape Room koji će biti spreman za pronalaženje koraka i beg iz sobe.

Moderatorke

Maja Milosavljević

Maja Milosavljević

Maja je završila srednju medicinsku školu “Nadežda Petrović” u Zemunu, nakon čega upisuje Učiteljski fakultet u Beogradu, gde završava i master studije. Radila je u nekoliko beogradskih osnovnih škola (OŠ “Jovan Miodragović”, OŠ “Nikola Tesla”, OŠ “Drinka Pavlović” i OŠ “Oslobodioci Beograda”) u dečjem boravku i u redovnoj nastavi. Od skoro kreira i uređuje blogove i nastavne sadržaje na svom blogu i na YouTube stranici pod nazivom “Otvorena e-učionica”. Čim joj deca još malo porastu, češće će se baviti istom. Stručno usavršavanje ne vidi kao namet, već kao način za profesionalni razvoj i osamostaljivanje, te ga smatra faktorom ličnog rasta i razvoja. Ponosni je vlasnik dva psa, dve mačke, terase pune cveća i polica puna knjiga, kao i pregršt uspomena sa raznih putovanja. U slobodno vreme se bavi ličnim razvojem, sopstvenom decom, dekupažom, uređenjem doma. Večiti filantrop, optimista, avanturista i dete u duši, željno novih znanja, putovanja, poznanstava i iskustva.

Laza

Lazar Ranđelović

Lazar radi na poziciji – Instrukcionog dizajnera seminara, a svoj prvi blog počeo je da piše sa 16 godina. Lazar ima samo 26 godina, ali je ozbiljan i profesionalan, kao da ima višegodišnje iskustvo. Osim što radi kao instrukcioni dizajner, Lazar pravi sjajne video materijale. Obožava sve što ima veze sa sportom, prirodom, ekologijom i turizmom. Piše tekstove za borski najpopularniji portal www.bor030.net i uključen je u rad borskih omladinskih organizacija kroz različite aktivnosti. Kao volonter u Domu omladine Bor bavi se i kreiranjem različitog medijskog sadržaja a oprobao se i ulozi voditelja nekoliko emisija ove organizacije. Riba u horoskopu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Escape Classroom – univerzalna nastavna metoda“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.