OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ovo je seminar koji će vam proširiti vidike iz svih oblasti matematike. Ko voli matematiku zavoleće je još više, a ko je baš i ne voli, zaljubiće se na prvi pogled. Ovaj seminar će osposobiti nastavnike za rukovanje veoma moćnim alatom pomoću kog će moći da pomognu svojim đacima da shvate matematiku na pravi način, da uđu u taj čarobni svet matematike i da razbiju mit o “matematičkom bauku”. GeoGebra je alat koji je primenjiv na sve oblasti u kojima se geometrija, algebra ili statistika makar i samo naziru. Ima velike mogućnosti, a tim za razvoj je unapređuje iz dana u dan.

Količina materijala na internetu je toliko velika da me je to i nagnalo da napravim seminar i pomognem kolegama da ne moraju, kao ja, da provedu sate uz računar u očajanju se pitajući “Odakle da krenem?”.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Svima koji koriste matematiku u bilo kom obliku: algebra, geometrija, statistika, verovatnoća, analiza… znači, seminar može da bude koristan velikom dijapazonu zanimanja. Naglasimo, u ovom trenutku, samo nastavnike matematike, elektrotehnike, elektronike, građevine i fizike, ali je program jako zanimljiv i za nastavnike matematike u osnovnim školama koji tek treba da pokažu svojim učenicima koliko je matematika zanimljiva.I da matematika nije bauk.

Teme:

  1. GeoGebra i njene mogućnosti u 2D Prva tema se bavi osnovama GeoGebre buukvalno od njene instalacije. Upoznaćemo se sa mogućnostima GeoGebre, zašto je lepo naučiti kako se koristi, čemu može da služi i šta sve lepo dobijamo iz tog prijateljstva. Bićemo u dve dimenzije i upozaćemo se sa čitavim dijapazonom novog alata i magičnih funkcija. Kroz primere, vežbe, video uputstva i zadatke, na lak način ćemo ući u svet matematike kroz novi alat.
  2. GeoGebra svet u 3D – Druga tema nas uvodi u 3D svet! Lopte, valjci, zapremine, integrali i površine…sve u 3D jasno i koncizno. I ova tema sadrži mnogo materijala, video uputstava i primera kroz koje svi ovi pojmovi postaju bliski i interesantni za široke narodne mase.

Moderatori

Oglica Rakić

Olgica Rakić

Završila elektrotehnički fakultet na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 1996. U elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu počela da radi prethodne godine kao apsolvent, a po sticanju zvanja diplomirani inženjer elektrotehnike prelazi u rodni Zrenjanin i počinje da radi u EGŠ “Nikola Tesla” gde ostaje sve do dana današnjeg, bez trenutka razmišljanja da napusti ovaj divni posao. Pored svih školskih obaveza koje sprovodi sa učenicima, uključujući i mnogobrojna takmičenja, formirala je sa istim tim učenicima rok bend i rok hor koji redovno održavaju koncerte. To je, ujedno, i hobi i ljubav. Svira flautu i harmoniku i uživa u čitanju (naročito preporučuje Daglasa Adamsa i Ju Nesbea).

Napravila dva seminara da bi pomogla svojim kolegama s obzirom da je oblast veoma široka i brzo se razvija. Seminare koje realizujem pod okriljem OKC-a.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: GeoGebra – geometrija i algebra u 2D i 3D“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *