OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:   28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ovo je seminar koji će vas naučiti kako da napravite sopstveni udžbenik baš onakav kakav ste oduvek želeli da imate. Seminar je koncipiran tako da učesnici naprave materijal za svoja predavanja u vidu knjige u GeoGebri. Osvrnućemo se i na onlajn nastavu i interakciju nastavnika i učenika, ili bilo koja dva učesnika u komunikaciji, putem onlajn učionica i onlajn nastave. Kreiraćemo GeoGebrinu interaktivnu učionicu koja može da se poveže i sa dosadašnjim načinima onlajn komunikacije sa učenicima (Gugl učionica).

Učesnici će, na kraju seminara, biti osposobljeni da koriste nove tehnologije kako u nastavi i predavanjima, tako i prilikom provere naučenog kroz onlajn zadatke postavljene u VR učionice. Naučiće i kako da prate rad učenika u realnom vremenu.

Količina materijala na internetu je toliko velika da me je to i nagnalo da napravim seminar i pomognem kolegama da ne moraju, kao ja, da provedu sate uz računar u očajanju se pitajući “Odakle da krenem?”.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Svima koji imaju potrebu da kreiraju sopstvene zadatke, aktivnosti ili testove i rade u realnom vremenu.

Teme:

  1. Kreator sopstvenog udžbenika pomoću GeoGebre – baš sam faca! Udžbenici su, u današnje vreme, prilično nedostupni jer za veliki broj stručnih predmeta čak ni ne postoje. A ukoliko se odvažite da ih napišete, naići ćete na mnoge prepreke. Ova tma seminara će vam pokazati kako da kreirete sopstveni udžbenik sa gradivom koje vam je potrebno i više neće biti problema oko toga da učenik nema odakle da nauči ili nije zapisao na času šta se radilo. Najlepši deo je taj što postoji veliki broj lekcija i apleta koje su napravile kolege širom sveta, a vaše je samo da ih ubacite u svoj udžbenik.
  2. Prostor i vreme? Uz GeoGebru to više nije problem Razvoj tehnike i tehnologije donosi nam razne i dobre i loše stvari. Na ovom seminaru govorićemo samo o dobitima od novih tehnologija. Jedna od njih je ta što možemo da komuniciramo, učimo i zadajemo zadatke i kad sedimo kod kuće u fotelji. Naš zadatak na ovom seminaru biće da naučimo kako da nam GeoGebra postane moćan saveznik u nastavi na daljinu i kako da je povežemo sa metodama koje smo , silom prilika, morali da koristimo u prethodnom periodu. Ponovo ćemo se osvrnuti na resurse, ali naučiti i kako da kreiramo sopstvene aktivnosti i da ih napravimo maštovitim i motivišćim.

Moderatori

Oglica Rakić

Olgica Rakić

Završila elektrotehnički fakultet na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 1996. U elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu počela da radi prethodne godine kao apsolvent, a po sticanju zvanja diplomirani inženjer elektrotehnike prelazi u rodni Zrenjanin i počinje da radi u EGŠ “Nikola Tesla” gde ostaje sve do dana današnjeg, bez trenutka razmišljanja da napusti ovaj divni posao. Pored svih školskih obaveza koje sprovodi sa učenicima, uključujući i mnogobrojna takmičenja, formirala je sa istim tim učenicima rok bend i rok hor koji redovno održavaju koncerte. To je, ujedno, i hobi i ljubav. Svira flautu i harmoniku i uživa u čitanju (naročito preporučuje Daglasa Adamsa i Ju Nesbea).

Napravila dva seminara da bi pomogla svojim kolegama s obzirom da je oblast veoma široka i brzo se razvija. Seminare koje realizujem pod okriljem OKC-a.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: GeoGebra – kreiranje sopstvenog udžbenika i učionice“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *