OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Seminar omogućava sticanje osnovnih znanja o informacijama, vestima, važnosti informisanja. Usmeren je na sticanje veštine identifikovanja opasnosti i dezinformacija na internetu, prepoznavanja lažnih vesti, lažnih korisničkih profila na društvenim mrežama, različitih oblika manipulacije na internetu, kao i ovladavanje alatima za identifikovanje i zaštitu od opasnosti na društvenim mrežama i internetu. Na seminaru nastavnici dobijaju pomoć, podršku, materijale za obučavanje i osnaživanje učenika za bezbedno i odgovorno ponašanje na internetu. U podučavanju učenika posvećena je pažnja razvijanju solidarnosti učenika na društvenim mrežama posebno u odgovoru na nasilje na internetu.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen svima koji su zainteresovani da prošire svoja znanja o informacijama, manipulaciji i bezbednosti na internetu a posebno onima koji obučavaju mlade za odgovorno, bezbedno, ispravno korišćenje društvenih mreža i interneta u službi zabave i obrazovanja.

Teme:

  1. Informacije i dezinformacije U prvoj temi seminara bavićemo se pitanjima važnosti informacija, posebno informacija od javnog značaja. Naučićete kako da prepoznate lažnu vest i savladate tehniku ispravnog informisanja. Bavićemo se pitanjem objektivnost i verodostojnosti informacija, kao i tehnikama manipulacije. Naučeno možete proveriti kroz jedan zadatak i test.
  2. Sigurnost na internetu U okviru druge teme upoznaćete se sa problemom zaštite podataka o ličnosti na internetu, zloupotrebom ličnih prava, oblicima rizičnog ponašanja na internetu. Nasilje na internetu je veliki problem i zahteva samopuzdano, solidarno i ispravno delovanje kome se posvećuje pažnja na seminaru. Bezbednost na internetu je ključni i najvažniji deo ove obuke, sadržan u ovoj temi. U ovoj temi očekuje vas zadatak i test znaja.

Moderatori

Katerina Pajić

Katerina Strak

Diplomirani sociolog, nastavnik sociologije, ustava i prava građana, građanskog vaspitanja i saradnik OKC-a. Autor tri seminara akreditovana od strane Ministarstva prosvete. Ljubitelj učenja, podučavanja i usavršavanja.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Građanskim vaspitanjem protiv opasnosti na internetu“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *