OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Kako se tehnika i tehnologija ubrzano razvijaju, naša ideja je bila da svoje teorijsko znanje i praktične veštine prenesemo kako mladima, učenicima, tako i kolegama – nastavnicima, kako bi mogli da rešavaju realne probleme koristeći sve blagodeti tehnike i tehnologije.

Naša vizija je da naši učenici spremno zakorače u industriju 4.0 i da se uspešno ostvare na globalnom tržištu.

Iz tog razloga smo se odlučili da na ovom seminaru prikažemo Web alat – Skreč. Pomoću njega ćete naučiti da programirate animacije, kvizove koji su učenicima jako korisni u nastavi. S druge strane, možete i same učenike uvesti u svet programiranja. Upotrebom ovog alata, svaku lekciju možete pretvoriti u realnost.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Svim nastavnicima koji žele da koriste i razviju algoritamski način razmišljanja kod svojih učenika.

Teme:

  1. Moja prva animacija – Na početku ove teme učimo o samom Skreču i programiranju u istom. Nakon toga se okrećemo animacijama. Ideja nam je da uvedemo nekoliko primera iz nastave u kojima bi se uočila povezanost znanja iz nauka, matematike, tehnike i tehnologije. Na osnovu tih primera, moći ćete da kreirate i animirate svoje lekcije.
  2. Moj prvi kviz  – Ova tema je posvećena kvizovima. Naučićete kako da kreirate kvizove, asocijacije, rebuse. Želja nam je da bez obzira čime se mladi bave, zapravo shvate da je ovakav način proučavanja samih lekcija njima neophodan za uspešno snalaženju u visokotehnološkom društvu. Tema obiluje tekstualnim lekcijama, ali i velikim brojem video sadržaja.

Moderatori

Marija Rafajlović Stojković

Diplomirani profesor matematike od 2002. godine i magistar matematičkih nauka od 2011. godine. Trenutno profesor matematike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Na PMF-u u Kragujevcu angažovana za rad u “Matematičkoj radionici” na tri godine. Od šk. 2007/2008. godine radi kao istraživač – pripravnik za užu naučnu oblast Geometrija na Institutu za matematiku i informatiku, mentor u Centru za talente Kragujevac. Jedan od predavača na obuci za nastavnike predavače u onlajn školi „Goluxland“, autor kursa za osnovce u edukativnom centru „KidHub“.

Miloš Milosavljević

Profesor tehničkog obrazovanja, doktorand na Fakultetu inženjerskih nauka, realizator obuka u organizaciji Društva informatičara Srbije i ZUOV-a, evaluator udžbenika za informatiku i računarstvo za peti razred. Sve ovo postiže zahvaljujući biciklizmu, planinarenju i naravno učenju.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Izrada animacija i kviza u Skreču“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *