OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Na začetku smo industrijske revolucije 4.0. Sa njenim razvojem širi se i veliki broj socioloških, demografskih, tehnoloških promena. Svaka od navedenih promena utiče i na razvoj društva. Razvojem veštačke intelegencije, robotike i sl. možemo zakoračiti u svet industrijske revolucije.4.0. Dakle, ideja našeg seminara je digitalizujemo na neki način nastavu. U tome nam može pomoći Web alat – Scratch. Kreativnost nastavnika u Skreču omogućava i nastavnicima i učenicima da kreiranjem svojih programa dođu do više različitih rešenja za istu prostu ili složenu problemsku situaciju.

Kome je namenjen ovaj seminar?

  • Nastavnicima razredne nastave.
  • Nastavnicima tehničkog i informatičkog obrazovanja.
  • Nastavnicima informatike u osnovnim školama.
  • Nastavnicima matematike i fizike.
  • Nastavnicima računarstva i informatike u gimnazijama i srednjim stručnim školama.
  • Nastavnicima programiranja.
  • Nastavnicima tehnike i tehnologije.
  • Stručnim saradnicima prilikom određivanja profesionalne orjentacije za učenike završnih godina.

Svim nastavnicima koji žele da koriste i razviju algoritamski način razmišljanja kod svojih učenika.

Teme:

  1. Animiraj pozorišnu predstavu Na početku ove teme učimo o samom Skreču i programiranju u istom. Kada naučimo osnove u Skreču, ideja je da animiramo neke nastavne sadržaje i kreiramo male pozorišne predstave. Navešćemo nekoliko primera iz nastave u kojima bi se uočila povezanost znanja iz nauka, matematike, tehnike i tehnologije. Na osnovu tih primera, moći ćete da kreirate i animirate svoje lekcije.
  2. Kreiraj igricu Ova tema je posvećena igricama. Naučićete kako da ih kreirate. U ovoj temi srešćemo se sa orjentacijom u ravni, koordnatnim sistemom, tumačenjem promenljivih i sl. Želja nam je da bez obzira čime se mladi bave, zapravo shvate da je ovakav način proučavanja nastavnog sadržaja osnova ekonomskog razvoja 21. veka. Tema obiluje tekstualnim lekcijama, ali i velikim brojem video sadržaja.

Moderatori

Marija Rafajlović Stojković

Marija Rafajlović Stojković

Diplomirani profesor matematike od 2002. godine i magistar matematičkih nauka od 2011. godine. Trenutno profesor matematike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Na PMF-u u Kragujevcu angažovana za rad u “Matematičkoj radionici” na tri godine. Od šk. 2007/2008. godine radi kao istraživač – pripravnik za užu naučnu oblast Geometrija na Institutu za matematiku i informatiku, mentor u Centru za talente Kragujevac. Jedan od predavača na obuci za nastavnike predavače u onlajn školi „Goluxland“, autor kursa za osnovce u edukativnom centru „KidHub“.

Miloš Milosavljević

Miloš Milosavljević

Profesor tehničkog obrazovanja, doktorand na Fakultetu inženjerskih nauka, realizator obuka u organizaciji Društva informatičara Srbije i ZUOV-a, evaluator udžbenika za informatiku i računarstvo za peti razred. Sve ovo postiže zahvaljujući biciklizmu, planinarenju i naravno učenju.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Izrada animativne pozorišne predstave i igrice u Skreču“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *