OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Kako je tolerancija važna demokratska vrednost ona se treba razvijati na svim časovima, u svakom segmentu obrazovanja i u svim uzrastima ali časovi građanskog vaspitanja prema svom programu ima najviše mogućnosti. Seminar omogućava proširivanje znanja nastavnika o važnosti tolerancije, razumevanju uticaja otvorene i tolerantne zajednice na kvalitet obrazovanja i vaspitanja učenika i smanjenje nasilja. Kroz seminar se razvija osetljivost na pojavu netolerancije kao i identifikovanje oblika netolerantnog postupanja, razumevanje povezanosti različitih oblika nasilja sa neprihvatanjem različitosti i razvijanje lične odgovornosti i ispravno reagovanje u odgovoru na netoleranciju.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen prvenstveno nastavnicima i stručnim saradnicima koji u svom programu imaju vaspitni rad sa učenicima a to znači i razvijanje tolerancije od najranijeg uzrasta, sa Nastavnicima razredne nastave

  • Nastavnicima građanskog vaspitanja.
  • Nastavnicima stručnih i opšteobrazovnih predmeta.
  • Stručnim saradnicima.
  • Odeljenjskim starešinama.

Teme:

  1. Netolerancija i posledice netolerancije U prvoj temi seminara upoznaćemo se sa pojmom tolerancije, oblicima i posledicama ispoljavanja netolerantnog ponašanja. Ova tema je rezevisana za razvijanje osetljivosti na neprihvatanje različitosti, na predrasude, diskriminaciju i nasilje.
  2. Tolerancija i saradnja U okviru druge teme bavićemo se uticajem tolerantnog postupanja na otvoreno, zdravo, podsticajno okruženje mladih, razvojem kapaciteta učenika za stvaranje zdrave atmosfere u školi i široj zajednici kao i za rešavanjem problema i konflikata. 

Moderatori

Katerina Pajić

Katerina Strak

Diplomirani sociolog, nastavnik sociologije, ustava i prava građana, građanskog vaspitanja i saradnik OKC-a. Autor tri seminara akreditovana od strane Ministarstva prosvete. Ljubitelj učenja, podučavanja i usavršavanja.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Kako razviti toleranciju kod učenika kroz nastavu građanskog vaspitanja?“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *