OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:   28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ovaj seminar nudi mnoga rešenja kako motivisati učenike da čitaju. Polaznicima će pružiti smernice za samostalno kreiranje i realizaciju književnih radionica sa i bez upotrebe veb-alata. Upoznaće učesnike i sa načinom prezentovanja rezultata rada kao i vrednovanjem održane radionice. Prednost ovog seminara je što učesnicima pruža gotove pripreme i ideje koje mogu realizovati u nastavi.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen nastavnicima srpskog jezika osnovnih i srednjih škola  kao i bibliotekarima, bilo da rade u školskim ili gradskim bibliotekama.

Teme:

  1. Šta su književne radionice? – Ova tema obrađuje način prevazilaženja problema čitanja kod mladih, daje konkretne predloge i primere iz nastavne prakse. Definiše pojam književne radionice, bavi se njenom strukturom i načinom organizovanja.
  2. Kreativna obrada književnog dela  – Lekcije u ovoj temi obrađuju kreativne pristupe obradi lektire sa i bez upotrebe veb-alata. Pružaju uputsva za korišćenje veb-alata primenljivih za realizaciju književnih radionica. Upućuju na načine prezentovanja i vrednovanja ostvarenih aktivnosti.

Svi sadržaji su obogaćeni primerima iz nastave i radovima učenika.

Moderatorke

Marija Jeveričić

Marija Jeveričić

Marija je profesor srpskog jezika, pedagoški savetnik. Ima tu sreću da radi u školi u kojoj su učenici zainteresovani za rad i od svojih profesora zahtevaju puno angažovanje i odgovornost. Uvek je prisutna kada je u pitanju rad u vannastavnim aktivnostima.

Autor je jednog akreditvanog seminara od strane Narodne bibilioteke Srbije kao i dva akreditovana seminara od strane Ministarstva prosvete, oba pod okriljem OKC-a.

Daniela Skoković

Daniela Skoković

Radi u Narodnoj biblioteci Požega na Dečjem odeljenju kao diplomirani bibliotekar savetnik. Tu su se sastavile dve velike ljubavi – rad sa decom i knjigama.Cilj joj je da svako dete u biblioteci dočeka sa osmehom i da da sve od sebe kako bi sa znatiželjom i radošću svi oni zakoračili u svet književnosti i znanja uopšte. Učesnik je u realizaciji brojnih domaćih i međunarodnih projekata.

Autor je više akreditovanih seminara od strane Narodne bibilioteke Srbije kao i jednog akreditovanog seminara od strane Ministarstva prosvete pod okriljem OKC-a.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Književne radionice“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *