OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Seminar je nastao iz ideje da nastavnik može upotrebiti efikasno vrednovanje postignuća učenika i elektronskim putem, kako u učionici tako i “na daljinu”. Seminar pokazuje na koje načine se može upotrebiti elektronski test u različitim delovima časa i različitim tipovima časa, i predstavlja programe za kreiranje elektronskih testova koji se mogu upotrebiti kako za formativno tako i za sumativno ocenjivanje. Iz želje da elektronski testovi ne budu opterećenje i strah za nastavnika nastao je seminar koji dokazuje da moramo ići u korak sa vremenom.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar “Kreiranje i upotreba elektronskih testova” je namenjen svima koji učestvuju u procesu ocenjivanja učenika i vrednovanja njihovog znanja, a žele da koriste IT mogućnosti.

Teme:

  1. Upotreba elektronskih testova U prvoj nedelji seminara potrebno je sagledati uslove neophodne za realizaciju elektronskih testova i upoznati osnovni servis za njihovu izradu – Google upitnik. Lekcije u ovoj temi su pune konkretnih primera i uputstava u vezi sa funkcionisanjem servisa, a kroz interaktivnosti učesnici će se podsetiti i kognitivnih nivoa, tipova i oblika zadataka, te pravila za njihovu izradu. Već na kraju prve teme polaznik seminara će imati kreiran elektronski test za predmet koji predaje.
  2. Kreiranje i realizacija testova U drugoj nedelji seminara pravimo osvrt na rezultate dobijene elektronskim testiranjem i osposobljavamo polaznike da izvrše njihovu evaluaciju i analizu. Pored Google-a, predstavljamo i druge servise za kreiranje elektronskih testova. Interaktivne lekcije, linkovi i precizna uputstva su karakteristika druge teme, te je rad u njoj dinamičan i pun novina. Na kraju teme učesnik seminara poznaje još najmanje dva servisa za izradu elektronskih testova i spreman je za njihovu upotrebu kako za formativno tako i za sumativno ocenjivanje učenika.

Moderatori

Stamenković Sonja

Sonja Stamenković

Sonja je moderator u Obrazovno kreativnom centru od 2012. godine. Koautor je seminara Vodič za izradu testova znanja, Kreiranje i upotreba elektronskih testova i Vodič za čas odeljenjskog starešine. Nastavnik je stručnih predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru i pobornik celoživotnog učenja. Autor je i priručnika “Vodič za rad u virtuelnom preduzeću – 155 pitanja i odgovora”.

Odgovorna i temeljna i pre svega, mama.

Elena Spasić Mitranović

Elena Spasić Mitranović

Elena je nastavnik stručnih predmeta u srednjoj stručnoj školi u Boru od 2004. godine. Tokom godina je bila učesnik različitih radnih grupa i projekata tokom kojih je usavršavala svoje stručno znanje, ali i svoj pedagoško-vaspitni rad.

Elena je u Obrazovno kreativnom centru je od 2012. godine. Koautor je i moderator pet akreditovanih seminara, a u OKC-u radi i na poslovima instrukcionog dizajna drugih seminara.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Kreiranje i upotreba elektronskih testova“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *