OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Kroz jasna uputstva seminar objašnjava kako kreirati sopstveni video kanal, kako kreirati video lekciju sa prikazom ekrana i naracijom te kako kreirati interaktivnu video lekciju.

Seminar sadrži jasna i postepena uputstva za rad, interesantene sadržaje, smernice i linkove koji mogu pomoći da kreirani resursi budu kvalitetniji.

Na kraju seminara ćete imati kreiran Jutjub kanal kao i dve video lekcije: interkativnu video lekciju i video lekciju sa snimkom ekrana i Vašom naracijom.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar mogu pohađati i nastavnici i stručni saradnici odnosno svi koji žele da učine svoju nastavu/rad zanimljivijim i pristupačnijim novim generacijama.

Teme:

  1. Filmovi u nastavnom procesu – Interaktivne video-lekcije U prvoj temi se bavimo filmom kao nastavnim sredstvom i predstavljamo mogućnosti za upotrebu filma u nastavi. Ova tema se bavi Jutjbom kao najpoznatijim servisom za otpremanje i distribuciju sadržaja. U ovoj temi će biti objašnjeno na koji način se kreira interaktivna video lekcija za izabrani video sadržaj – kako u tok lekcije uz pomoć programa postaviti pitanja ili neki drugi element i kako ovakvu lekciju proslediti učenicima. Poseban značaj ove teme je u tome što ćete na kraju teme imati kreiran Jutjub kanal i interaktivnu video lekciju.
  2. Video-lekcija sa prikazom ekrana i naracijom autora U drugoj temi se bavimo izradom video lekcija sa prikazom ekrana i Vašom naracijom. Ove video lekcije su idealne ukoliko želite učenicima da objasnite neku prezentaciju, šemu, sliku postupka i sl. Daćemo Vam smernice za izradu ovih video lekcija kao i korisne linkove za njihovu kvalitetnu izradu. U ovoj temi se bavimo i postavljanjem video sadržaja na Jutjug tako a ćete na kraju ove teme imati svoju video lekciju na sopstvnom Jutjub kanalu.

Moderatori

Radmila Nikolić

Radmila Nikolić

Diplomirani matematičar, nastavnik matematike i informatike u Ekonomskoj školi u Zemunu. Učestvovala u izradi kurikuluma za predmet računarstvo i informatika pod pokroviteljstvom GTZ i Ministarstva prosvete i realizaciji projekta “Obuka 1000 nastavnika”.

Koautor i realizator seminara o aktivnoj nastavi i izradi testova u udruženju VET Forum. Autor i realizator u projektima IKT obuke za nastavnike razredne i predmetne nastave pod pokroviteljstvom ZUOV-a.

Ovlašćeni ispitivač za sprovođenje testiranja kandidata za dobijanje ECDL sertifikata u ovlašćenom test centru. Akreditovani realizator programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za oblast Implementacija E-uprave i kompjuterizacija rada uprave u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Od 2011. godine u OKC-u, kao koautor i moderator više online seminara – „Nastava u oblaku“, „Video lekcije – savremeno nastavno sredstvo“, „Kreiranje interaktivnih video lekcija“, „Internet učionica“.

Portfolio

Elena Spasić Mitranović

Elena Spasić Mitranović

Elena je nastavnik stručnih predmeta u srednjoj stručnoj školi u Boru od 2004. godine. Tokom godina je bila učesnik različitih radnih grupa i projekata tokom kojih je usavršavala svoje stručno znanje, ali i svoj pedagoško-vaspitni rad.

Elena je u Obrazovno kreativnom centru je od 2012. godine. Koautor je i moderator pet akreditovanih seminara, a u OKC-u radi i na poslovima instrukcionog dizajna drugih seminara.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Kreiranje interaktivnih video lekcija“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *