OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ovaj seminar nastao je sa idejom da se nastavnicima, vaspitačima i stručnim saradnicima pomogne u ovladavanju i korišćenju legalnih programa za pisanje nota i kreiranje muzičkih aranžmana koji će biti korišćeni u nastavi. Pored toga, učesnici seminara steći će i potrebne veštine i korisne savete za pisanje priručnika, udžbenika i lekcija u elektronskom obliku za date ciljne grupe.

Sve ovo pomoći će osavremenjavanju samog predmeta – bilo da se radi o nastavi muzičkog vaspitanja na svim nivoima ili o izučavanju jednog specifičnog instrumenta.

Kome je namenjen ovaj seminar?

  • Nastavnicima stručnih predmeta u srednjoj umetničkoj školi (muzičke i i baletske škole).
  • Nastavnicima muzičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama.
  • Nastavnicima razredne nastave.
  • Vaspitačima u predškolskim ustanovama.
  • … svima koji se bar malo sreću sa muzikom u svom radu. 🙂

Teme:

  1. Prednosti upotrebe savremenih računarskih tehnologija u muzičkom notiranju Prikaz razvoja tehnologije u službi muzike i muzičke notacije od samih početaka do danas. Polaznici će naučiti kako da u legalnom besplatnom računarskom programu zapišu jednoglasnu kompoziciju i kompoziciju u dva linijska sistema, kao i na koji način da dodaju tekst za pevanje u zapisanu kompoziciju.
  2. Praktična upotreba digitalnog notnog zapisa U ovoj temi polaznici će naučiti kako da u predstavljenom programu za zapisivanje nota od zadate kompozicije kreiraju aranžman za više različitih instrumenata, odnosno, za glas i instrumentalnu pratnju, kao i da kreiraju stranicu priručnika za nastavu, koja će sadržati i tekst i notni primer.

Moderatori

Marija Đokić

Marija Đokić

Marijine velike ljubavi su muzika, tehnologija i podučavanje. Uspešno ih kombinuje radeći kao nastavnik klavira i klavirski saradnik u MŠ „Isidor Bajić” u Novom Sadu i kao autor i moderator elektronskih seminara u Obrazovno kreativnom centru.

U OKC-u je od njegovog osnivanja – od 2011. godine, a pored ovog, autor je i moderator i prvog OKC seminara – „Blog, tviter i fejsbuk u nastavi”, kao i seminara „Nastava u oblaku”.

Jasna Marković Vujanović

Jasna Marković Vujanović

Autorka seminara smatra da je suština rada u školi, dozvola da se uči celog života.

Pripada generaciji koja je odrasla u velikom idaelizmu, koji je svet video kao otvoren i pun mogućnosti, a sazrela u svetu u kome se ništa ne podrazumeva, svesna da poduzetnički duh nije ugrađen u njen kod obrazovanja i razvoja.

U ovom seminaru, pokušava i drugim kolegama da pomogne sa eventualnim ostvarenjem malih poduzetničkih poduhvata, kao što su pisanje za svoj instrument, pisanje aranžmana i priručnika.

Time što je njeno osnovno zanimanje ”nastavnik flaute”, a pored toga je rukovodilac u školi i autor još jednog seminara na okc-u, autorka želi da pokaže kolegama da je prosveta dovoljno široka, da obuhvati sva naša interesovanja.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Muzika uz pomoć računara“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *