OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Naš seminar ima četiri polazne i ishodišne tačke oslonca:

  1. Korišćenje interneta kao pomoćnog sredstva pri realizaciji Časa odeljenjskog starešine kvalitativno dopunjuje i unapređuje tradicionalni način rada.
  2. Organizaciona uloga odeljenjskog starešine (vođenje odeljenjske administracije – „papirologija“) doživljava renesansu: vreme potrebno za prikupljanje, obradu i čuvanje podataka se smanjuje a kvalitet se povećava!
  3. Vrednosno-vaspitna funkcija rada odeljenjskog starešine dobija novu dimenziju. Mnoštvo interesantnih i korisnih tema iz plana i programa može biti kvalitetno realizovano, a prebacivanjem težišta aktivnosti na učenike dobija se kreativnost u radu, koja je izvor nove motivacije.
  4. U specifičnoj atmosferi poverenja odeljenjske zajednice, znanja i veštine koje koristi odeljenjski starešina postepeno prelaze na učenike. Ovo smo oprobali, u to se uverili i smatramo važnim.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen odeljenjskim starešinama (trenutnim i potencijalnim) viših razreda osnovne i svih razreda srednje škole.

Šire, namenjen je učiteljima i nastavnicima predmetne nastave koji žele da koncept Onlajn ČOS-a prilagode svojim uslovima i metodama rada.

Teme:

  1. Teorijska i praktična priprema za onlajn ČOS Upoznaćete temeljne vrednosti, zakonsku regulativu i poželjne veštine prosvetnog radnika za ovaj oblik rada. Zatim ćemo prilagoditi Gugl poštu, disk i učionicu potrebama onlajn ČOS-a. Nakon toga, savladaćete tehnike koje su potrebne za onlajn vođenje odeljenjske dokumentacije; na posletku, pripremićemo virtuelnu učionicu za realizaciju nastave postavivši u nju plan i program rada odeljenjskog starešine. Naravno, dobićete na uvid i dalje korišćenje obrasce za onlajn vođenje propisane odeljenjske dokumentacije.
  2. Administrativni i vaspitno-obrazovni rad sa odeljenjskom zajednicom Uvežbaćemo korišćenje Gugl upitnika, tabela, crteža i dokumenta u svrhu organizacije administrativnog, a posebno kreativnog rada sa učenicima; uz pomoć pomenutih alata realizovaćemo jednu nastavnu jedinicu i osposobiti vas za onlajn saradnju sa roditeljima/starateljima. Upotrebićemo Gugl Mit i Kip u radu sa odeljenjskom zajednicom. Predstavićemo vam primer projekta koji je realizovan uz pomoć znanja i veština koje smo pomenuli, verujući da će vas motivisati da radite različite projekte sa svojom odeljenjskom zajednicom.

Moderatori

Lenče Radosavljević

Lenče Bumbaroska Radosavljević

Klasični filolog, nastavnik latinskog jezika i jedan od organizatora nastave u Medicinskoj školi u Zaječaru. Kroz mnoštvo stručnih usavršavanja, počev od 2008. godine, traga za boljim modelima rada u nastavi. Znanje koje usvoji nesebično podeli sa svojim kolegama u školi. Timski igrač, administrator školskog sajta i Google Workspace platforme, inicijator školskog časopisa, odeljenjski starešina.

Predrag Radosavljević

Predrag Radosavljević

Profesor filozofije. Predaje filozofiju, logiku, medicinsku etiku, etiku i pravoslavni katihizis u osnovnim i srednjim školama u sva tri ciklusa još od 2004. godine. Zainteresovan za Informacione tehnologije i interdisciplanirani pristup u nastavi. Učesnik i realizator mnogih vannastavnih aktivnosti, školskih, međuškolskih i kulturnih projekata. Sport, književnost, savremena evropska kinematografija. Otac, suprug, sin i hrišćanin.

 

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Onlajn čas odeljenjskog starešine“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *