OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Dobra komunikacija podrazumeva zauzimanje za sebe ne ugrožavajući prava druge osobe. To je centralna tema ovog seminara, obrađuje se usvajanjem i primenom asertivnih tehnika. Ideja za seminar je nastala iz prepoznavanja potrebe za komunikacijskim veštinama koje su neophodne u svakodnevnom radu sa decom i učenicima.

Sve što mi je trebalo, a nisam pronašla na jednom mestu, prikupljala sam: izučavajući literaturu, pohađajući tematske obuke i treninge da bih na kraju sistematizovala i formirala čvrstu osnovu koja čini polaznu bazu za nadgradnju i razvoj drugih psihosocijalnih veština.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar Osnove dobre komunikacije namenjen je onima koji žele da unaprede komunikacijske veštine i grade saradničku klimu u kolektivu. Nastavnicima, stručnim saradnicima i vaspitačima, znanja stečena na seminaru pomoći će da: adekvatno i na vreme reaguju, da se zauzimaju za sebe štiteći svoja prava ne ugrožavajući prava drugih

Teme:

  1. Modeli ponašanja u komunikaciji – U ovoj temi krećemo od uvoda u osnovne pojmove o komunikaciji: definicija, funkcija, svrha.

   Zatim, prelazimo na tok komunikacijskog procesa i ulogu šumova.

   Zatim radimo na upoznavanju stilova komunikacije: njihovih karakteristika i razlika stilova u načinu reagovanja na impulse iz spoljašnje sredine.

  2. Tehnike uspešne komunikacije U drugoj temi učimo tehnike potrebne za nenasilan govor i njihovu primenu u svakodnevnom ophođenju.
   • Uvežbavanje veština slušanja, tehnika aktivnog slušanja, plasiranja Ja-poruke, vođenje razgovora tehnikom postavljanja pitanja i razvoj Ja-govora.
   • Veštine i tehnike potrebne za asertivno ophođenje. Značaj pružanja empatije, veštine slušanja koje su uslov za razvoj aktivnog slušanja te posledično postizanje razumevanja, poverenja i saradnje.
  3. Nenasilan govor – kruna asertivnosti Primenjujemo nenasilan govor i podstičemo saradnju u maniru asertivnog modela ponašanja

   Poslednju temu zaokružujemo usvajanjem osnovnih asertivnih tehnika i taktičkom komunikacijom uz primenu svih tehnika koje smo naučili.

   Zatvaramo krug, razvili smo čvrst stav usvojivši ideju i osnove za adekvatno reagovanje na impulse iz spoljašnje sredine, stekavši time snagu vršenja uticaja na raspoloženje u našem okruženju i podsticaj saradništva. Ponavljamo i vežbamo naučeno.

Moderatori

Ranka Hrvaćanin

Ranka Hrvaćanin je fotograf, zaposlena u Školi za dizajn u Beogradu. Od 2019. sarađuje sa Obrazovno kreativnim centrom kao autor i moderator seminara Osnove dobre komunikacije.

Funkcija fotografije je identična sa funkcijom komunikacije, tako da je bilo prirodno da se Ranka razvija šireći interesovanja i znanja u oblasti komunikacije.

U Školi je koordinator Tima za razvijanje sposobnosti za rešavanje problema, komunikaciju i timski rad.

Pored pedagoškog rada održala je desetine radionica, predavanja i obuka iz oblasti komunikacije udruženjima i preduzetnicima. U periodu jul-avgust 2022. bila je angažovana kao savetnik za informisanje i edukaciju na projektima asocijacije Koncepti za život.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Osnove dobre komunikacije – pozitivni efekti na učenike/decu i zaposlene u vaspitno-obrazovnim ustanovama“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *